Termeni şi condiţii, actualizat GDPR

O, Ziarul Meu nu strânge nici un fel de date despre utilizatori. Fiind un site realizat în WordPress, acesta din urmă vă poate servi cu niște cookies de care noi nu avem habar, dar, stați liniștiți, noi nu strângem nimic! Nu am bifat Google Analytics, așa că nici măcar Google nu știe ce faceți pe siteul nostru și nici ce citiți.
Ca utilizator puteți citi OZM, moca. Nu știm cine sunteți. Nu ne interesează. Ne interesează să vă informăm corect, obiectiv. Deși WordPress-ul ne spune că un articol a fost deschis de n ori de oameni diferiți nu știm cum o face. Probabil că vă vede IP-urile, noi nu vi le vedem! 
Dacă doriți să comentați trebuie să aveți ori un cont de facebook cu care să vă logați, ori un email valid. Numele vă va apărea astfel lângă comentarii, atestând paternitatea sau maternitatea dvs asupra lor. Atât. După doi ani de la publicarea comentariilor, echipa noastră le va șterge pe toate, deci numele dvs va dispărea de pe site o dată cu ele. Nașpa, nu rămâneți în istorie.
Dacă veniți la noi ca autor trebuie să aveți un email valid și un nume valid. Ne trebuie emailul dvs să vă activăm contul și numele ca să-l punem pe fiecare articol pe care îl scrieți. În rest nu avem nevoie de nimic. Când vă plictisiți și nu mai vreți să fiți jurnaliști la OZM vă vom șterge, la cerere, contul. Acesta se va evapora în neantul biților, o dată cu numele dvs și cu emailul dvs – pe care il tinem ca sa vă puteți loga și pe care vă putem trimite o parolă nouă când o pierdeți pe cea veche – care nu ne va mai servi la nimic. Articolele dvs vor fi de asemenea șterse – nu uitați să vă faceți copii!
GDRP ne obligă să vă spunem ca între timp ziarul este stocat pe niște servere din Brașov, la firma Romarg. Ei au sediul în Ionescu Crum nr 9, Brașov.
Toate datele menționate mai sus nu le colectăm, nu le prelucrăm și nu le dăm altora, stați liniștiți. Autorii sunt jurnaliști și răspund pentru ce semnează, deci e de la sine înțeles că numele le e public, dar asta ține de acest statut al jurnaliștilor.

Condiţii de participare ca autor/jurnalist
www.oziarulmeu.ro, domeniu ziarului O, Ziarul Meu!, este un domeniu deschis. Oricine poate deveni jurnalist respectând câteva condiţii:

  • Identitatea autorului trebuie sa fie reală. 
  • Nu încurajăm plagiatul! Articolele trimise spre publicare sau urcate direct pe site vor fi, fără excepţie, originale. 
  • Articolele trebuie scrise, de preferinta, cu diacritice. Daca nu puteti din motive tehnice, le acceptam si fara. 
  • Nu încurajăm click-bait-ul. Titlurile vor fi, fără excepţie, informative.
  • Dreptul la replică este un drept fundamental, jurnalistul se va asigura că a ascultat si prezentat opiniile tuturor părţilor. 
  • Nu publicăm glamour și can can!
  • Nu publicăm numele reale sau complete ale minorilor, nici informații sau elemente vizuale din care să se poată deduce identitatea minorilor, atunci când trebuie să apară în știri. 
  • Nu putem fi decât neutri. În condițiile în care vom observa că sunt prea mulți jurnaliști de o anumită orientare politică și prea puțini alții ca să îi contrabalanseze, vom tria știrile publicate.
  • Toate drepturile si responsabilitățile pentru articolele publicate de O, Ziarul Meu!, aparțin strict autorilor.

Condiţii de preluare de pe www.oziarulmeu.ro

O, Ziarul Meu! este un ziar liber la preluare dacă si numai dacă preluarea se face prin link către articolul original, publicat pe portalul nostru!
Reproducerea integrală sau parţială, în mediul online, a oricărui text publicat pe www.oziarulmeu.ro, fără a publica link-ul către articolul original se poate face prin negociere directă cu autorul articolului!
În acest caz se va obține în prealabil acordul autorului articolelor preluate, pentru fiecare articol în parte, sau o convenţie cu autorul, pe o perioadă determinată, care să acopere preluări multiple.
O, Ziarul Meu! nu acceptă nici o plată pentru drepturile de autor pentru articolele preluate fără link. Drepturile sunt si trebuie plătite strict autorilor! O, Ziarul Meu! este o entitate non-profit!
Reproducerea articolelor în presa tipărită se va face strict contra cost, drepturile de autor fiind plătite direct autorilor, în termenii stabiliți de fiecare autor.
Pentru a preveni cazurile în care www.oziarulmeu.ro va da în judecată pentru plagiat, în numele autorilor, site-uri terţe, care preiau articole fără link, sau publicații tipărite, posesorii acordurilor scrise şi convenţiilor de preluare sunt rugaţi să trimită e-mail: redactia(at)oziarulmeu.ro cu linia de subiect: “Acord de preluare” și dovada plății drepturilor de autor. Un singur rând din partea autorului pe email este de asemenea suficient! În text trebuie specificat titlul articolului preluat sau perioada pentru care autorul şi-a dat acceptul.

Redacția O, Ziarul Meu!