Termeni şi condiţii

Condiţii de participare ca autor/jurnalist

www.oziarulmeu.ro, domeniu ziarului O, Ziarul Meu!, este un domeniu deschis. Oricine poate deveni jurnalist respectând câteva condiţii:

  • Identitatea autorului trebuie sa fie reală. 
  • Nu încurajăm plagiatul! Articolele trimise spre publicare sau urcate direct pe site vor fi, fără excepţie, originale. 
  • Articolele trebuie scrise, de preferinta, cu diacritice. Daca nu puteti din motive tehnice, le acceptam si fara. 
  • Nu încurajăm click-bait-ul. Titlurile vor fi, fără excepţie, informative.
  • Dreptul la replică este un drept fundamental, jurnalistul se va asigura că a ascultat si prezentat opiniile tuturor părţilor. 
  • Nu publicăm glamour și can can!
  • Nu publicăm numele reale sau complete ale minorilor, nici informații sau elemente vizuale din care să se poată deduce identitatea minorilor, atunci când trebuie să apară în știri. 
  • Nu putem fi decât neutri. În condițiile în care vom observa că sunt prea mulți jurnaliști de o anumită orientare politică și prea puțini alții ca să îi contrabalanseze, vom tria știrile publicate.
  • Toate drepturile si responsabilitățile pentru articolele publicate de O, Ziarul Meu!, aparțin strict autorilor.

Condiţii de preluare de pe www.oziarulmeu.ro

O, Ziarul Meu! este un ziar liber la preluare dacă si numai dacă preluarea se face prin link către articolul original, publicat pe portalul nostru!

Reproducerea integrală sau parţială, în mediul online, a oricărui text publicat pe www.oziarulmeu.ro, fără a publica link-ul către articolul original se poate face prin negociere directă cu autorul articolului!

În acest caz se va obține în prealabil acordul autorului articolelor preluate, pentru fiecare articol în parte, sau o convenţie cu autorul, pe o perioadă determinată, care să acopere preluări multiple.

O, Ziarul Meu! nu acceptă nici o plată pentru drepturile de autor pentru articolele preluate fără link. Drepturile sunt si trebuie plătite strict autorilor! O, Ziarul Meu! este o entitate non-profit!

Reproducerea articolelor în presa tipărită se va face strict contra cost, drepturile de autor fiind plătite direct autorilor, în termenii stabiliți de fiecare autor.

Pentru a preveni cazurile în care www.oziarulmeu.ro va da în judecată pentru plagiat, în numele autorilor, site-uri terţe, care preiau articole fără link, sau publicații tipărite, posesorii acordurilor scrise şi convenţiilor de preluare sunt rugaţi să trimită e-mail: redactia(at)oziarulmeu.ro cu linia de subiect: “Acord de preluare” și dovada plății drepturilor de autor. Un singur rând din partea autorului pe email este de asemenea suficient! În text trebuie specificat titlul articolului preluat sau perioada pentru care autorul şi-a dat acceptul.

Redacția O, Ziarul Meu!