Ziua Aviației Militare sărbătorită la Statuia Aviatorilor

Ziua Aviației Militare a fost sărbătorită ieri la Statuia Aviatorilor cu o defilare aeriană la care au participat cele mai reprezentative avioane ale ministerelor de apărare și interne.

Circulația pe Bulevardul Aviatorilor a fost închisă de la 9:30 deși militari și oficiali și-au făcut apariția în zonă încă de la orele 8:00. La 9:40 la statuie, dinspre Charles de Gaulle a venit Regimentul 1 de gardă cu fanfara militară și au luat poziție. Presa a trecut în țarc și militarii de rang înalt s-au aliniat pentru începerea festivităților împreună cu oficiali ai ministerelor de interne și de transport.

Cu câteva minute înainte de ora 10:00 și-a făcut apariția și Țuțuianu, ministrul apărării, și miracolul zilei s-a produs de la 10:00 la 10:17, nu parada avioanelor, cum ați crede ci un discurs și o slujbă ortodoxă de pomenire, cu predică cu tot, condensate fix în timpul care a rămas până la defilarea aeriană! Coordonare extraordinară între popi, civili și militari!

Au impresionat pentru prima dată avioanele F-16, mult mai zgomotoase decat Mig-urile 21, dar ca și în alți ani burțile celor prezenți! Generali burtoși, colonei burtoși, păziți de jandarmi burtoși în timp ce circulația era închisă de polițiști burtoși! Băieții din regimentul de Gardă și ceilalți câțiva ofițeri supli făceau notă discordantă, dar confirmau realitatea: cu cât mai mare burta, cu atât mai mare gradul.