Ultimele pregătiri pentru parada de 1 Decembrie

Defilare de proba in Bucuresti, trafic infernal pe strazile adiacente din cauza restrictiei

In București au început ultimele pregătiri pentru parada de Ziua Naționala de pe 1 Decembrie, după ce de mai multe ori în ultima săptămâna cel puțin 10 elicoptere militare au zburat in formație, nu peste trafic ci paralel cu Șoseaua Kiseleff. Tot în ultima săptămână s-au încheiat și lucrările la Arcul de Triumf, prilej pentru mulți bucureșteni și turiști să scoata telefoanele mobile din buzunar pentru poze.

Duminică dimineața accesul între Casa Presei și Piața Victoriei a fost complet blocat, la fel ca pe multe străzi adiacente. Armata și-a scos la paradă și tehnica antică și pe cea modernă și au defilat cam cu tot ce au avut funcțional. Militarii din Batalionul Călugăreni și-au etalat noile uniforme ignifuge.

Cel mai emoționant element al paradei a fost și va fi defilarea militarilor răniți în operațiunile NATO la care au participat. Cel mai așteptat de publicul larg va fi însă zborul în formație a vechilor avioane F-16 cumpărate din Portugalia.

img_0539
Soseaua Kiseleff in asteptarea soldatilor si a masinilor antice cu care defileaza

Reamintim cititorilor noștri că anul acesta va fi prima paradă de după 1989 când la tribună nu vor fi prezenți oameni cu probleme penale, mai precis trimiși în judecată sau condamnați.