Tudose nu explica! Cum pleci leu si vii pisica.

Articol de Florin Cîţu
Prezentata ca un mare succes de propaganda PSD, vizita la Bruxelles a lui Tudose a fost de fapt o cazma peste fata PSD-ului. Trebuie sa stiti adevarul despre aceasta vizita. Totul a inceput cu intrebarea: de ce asa repede la Bruxelles? Dupa o scurta documentare am aflat. Prima minciuna pe care o demontez azi este ca Tudose a fost chemat la Bruxelles pentru a vorbi despre programul de guvernare. De fapt, a fost chemat pentru a oferi garantii ca noul guvern PSD nu va distruge sistemul de justitie asa cum au incercat cu OUG 13, legea gratierii etc. Este exact invers de cum au prezentat Tudose si PSD. Tudose nu a putut sa prezinte garantii reale si de aceea MCV se mentine in continuare. UE ramane ingrijorata, mai ales prin prisma faptul ca Romania preia in 2019 presedentia UE, de atacurile asupra justitiei pe care PSD le face sistematic.

Prima concluzie: Tudose a dezinformat evident in legatura cu scopul vizitei sale la Bruxelles!

Au urmat si alte minciuni.

Tudose ne-a spus ca a fost insotit la Bruxelles de mai multi ministri. Daca va uitati la pozele de la intalnirile la care a participat Tudose observati ca Rovana Plumb si Ionut Misa nu apar nicaieri. Sa va spun de ce.

Prima bomba. Fix pe 12 iulie, in acelasi loc, avea loc audirea publica organizata de Parlamentul European, Directoratul Afaceri Bugetare- Secretariatul pentru Comitetul pentru Control Bugetar. Pe romaneste acolo Romania era chemata sa prezinte felul in care a gestionat fondurile europene in perioada 2007- 2013. Asta este explicatia pentru care Rovana Plumb nu apare in poza cu premierul. Mai mult. Va aduceti aminte declaratiile pompoase ale lui Ponta care ne explica cat de bun este el in atragerea fondurilor UE? Omul mintea la greu. Din aceasta audiere publica am aflat ca lucrurile stau exact invers. E bine sa stiti si voi.

In cadrul acestei audieri am aflat ca Romania a fost pe ultimul loc la atragerea fondurilor UE. Exceptia este Croatia care a intrat in UE cu mult in urma Romaniei. Aveti alaturat graficul prezentat de expertii Parlamentului European.

La aceasta audiere Romaniei i-a fost dedicat un capitol special pentru ca a fost o tara cu probleme.

Apar doua intrebari:

1. De ce nu ne-a spus Tudose de aceasta audiere? Chiar daca era o punere la punct publica.

2. Care fost pozitia Romaniei la aceasta audiere? Pe asta si Tudose si Rovana au uitat sa ne-o spuna.

Am doua motive pentru care pun aceste intrebari.
1.Pentru modul dezastruoas in care Romania a atras fondurile UE in perioada 2007-2013 exista pericolul unor sanctiuni prin diminuarea fondurilor UE pe perioada 2014-2020.

2. Mickey Mouse cel guraliv era atat de “preocupat” de fondurile UE incat abia in Octombrie 2015 a dat OUG 40 care reglementat noul program pentru perioada 2014-2020. Foarte, foarte tarziu. Iar in Noiembrie l-ati trimis acasa.

A doua concluzie importanta. In loc sa tina sedinte si sa convoace ministri de dimineata pana seara, Tudose ar trebui a stie ca cel care a facut atat de stufoasa birocratia legata de fondurile UE este Victor Ponta. Pe el ar trebui sa-l traga de urechi.

A doua bomba din acesta vizita are legatura cu ministrul finantelor publice. In aceeasi zi Ionut Misa era prezent la lucrarile ECOFIN. Acolo era luat la intrebari si dadea explicatii in fata celorlati ministri ai finantelor in legatura cu noile masuri abia anunate din programul de guvernare PSD. A trebuit si el sa ofere garantii ca vom pastra deficitul de 3% din PIB si pilonul II de pensii nu va fi nationalizat.

A treia concluzie importanta. Iata de ce atat Juncker cat si restul oficialilor europeni au in continuare rezerve mari fata de programul de guvernare PSD care usor, usor ne scoate din Europa.

Astfel, Tudose, intr-o conferinta de presa organizata de unul singur, a fost nevoit sa declare ca am fost intrebati de MCV si de masurile economice din programul de guvernare.

Anuntul “bomba “ ca au deblocat 600 milioane euro este doar o petarda care ar trebui sa mascheze urecheala pe care au primit-o Tudose, Plumb si Misa. La asta adaugam si declaratia Rovanei Plumb care ne spune ca au mai fost autorizate inca 3 autoritati de management. Tot o mincinua. Adevarul este ca cele 3 autoritati de management nu au fost inca autorizate doar s-a finalizat actiunea de audit. Iar cele 600 milioane ale lui Tudose nu ajung anul asta in Romania, indiferent de promisiunile psd-istilor.

Singura intalnire de succes a celor trei la Bruxelles a fost cu parlamentarii PSD+ALDE unde s-a baut si s-a mancat.

Sa fie oare o conicidenta prezenta la Bruxelles a lui Ludovic Orban, de la PNL, in acelasi timp? Asta pentru carcotasii care spun ca PNL nu face nimic. Uite ca se poate!

Liviu Dragnea si PSD ar trebui sa inteleaga din materialul meu ca problemele lor sunt cu Bruxelles dar solutiile sunt aici!! Asteptam cu interes urmatoarele scrisori pentru Juncker, Soros, Mos Craciun etc…

Citeste si da mai departe!

#romaniitrebuiesastie.

P.S. Curand finalizez raportul privind atragerea de fonduri UE in care explic unde s-a gresit si cine sunt vinovatii.