România distrusă de PSD bucată cu bucată!

La început a fost creșterea salariului minim pe economie. După aceea legea salarizării unitare. Episodul trei este, începând de anul viitor impozitul pe cifra de afaceri. Creșterea economică pe care ați vazut-o și de care v-ați bucurat în ultimii ani va deveni, în mai puțin de 2-3 ani, inflație, șomaj, scăderea economiei cu multe, multe procente.

Cum? Hai să ne uităm peste ocean unde democrații au impus în anumite orașe creșterea salariului minim pentru muncitorii plătiți cu ora. Argumentul lor era că la 7.25 dolari pe oră oamenii nu își pot plăti asigurările medicale, nu își pot întreține familiile sau ține copiii în școală, uitându-se că tradițional acest segment al pieței muncii a fost destinat elevilor și studenților pentru a se familiariza cu munca și a face bani de buzunar și nu oamenilor cu responsabilități familiale.

Rezultatul? În multe orașe plata pe ora de muncă a crescut de la 7.25 la 10, apoi la 11, la 12 și în unele, din 2018 ar urma să ajungă la 18 dolari! De fapt 18 dolari este o sumă foarte apropiată de cea de 22 de dolari cât au calculat socialiștii că ar trebui să fie plata pe oră, ajustată cu nivelul inflației și cu creșterea productivității muncii în SUA. Ei, socialiștii, cred sincer că patronii restaurantelor jupoaie clasa muncitoare care îi sponsorizează cu munca lor, și, pe spinarea lor își clădesc imperii indecente de bunăstare.

Nimic mai fals! Concurența acerbă în sectorul alimentar  a redus în decursul anilor rata profitului în acest sector în toate țările dezvoltate. Pe înțelegerea tuturor, dacă nu este concurență vinzi un mic și cu 20 de lei. Cine vrea să mănânce, plătește, cine vrea să bea, așișderea! Poți scoate profit înmiit dacă nu însutit. Cam ca pe vremea lui Ceaușescu în piața neagră sau imediat după când îți trebuia un salariu pe economie să intri la un restaurant.

Sigur, în aceste condiții poate să vină oricine să te oblige să îți plătești angajații cu 22 de dolari pe oră, chiar și în România! Teoretic este de unde! Problema este că practic creșterea concurenței, adică a cererii și a ofertei a blocat în țările dezvoltate profitul la undeva 2.4%!!!!!! Și doar dacă ai un restaurant de lux, bine cotat poți spera pe undeva la 7-12%!

Cu alte cuvinte, pentru o afacere obișnuită, la fiecare 100 de euro investiți în ingrediente/chirie/utilități/salarii, dacă merge totul extraordinar de bine la sfârșitul zilei ai în buzunar 2.4 euro în plus! Ce faci cu ei? Mărești salariile angajaților?

Dar să ne uităm și mai aproape la ce s-a întâmplat în Seattle , orașul care a stabilit că plata cu ora se va face la o rată de 15 dolari pe oră. Într-o primă fază muncitorii, chelnerii și bucătarii s-au bucurat. În a doua fază cei mai lenți și-au pierdut serviciul. Faza asta a coincis cu mai multe falimente când indiscriminatoriu și cei mai iuți au mușcat din țărână! În a treia fază celor care au rămas li s-au tăiat din ore! Adică ce făceau înainte în 8 ore trebuie să facă în prezent în 6 sau în chiar 5 ore! Faza asta a coincis cu raportul statistic care spune ca în piața de muncă plătită cu ora in Seattle veniturile au SCĂZUT în medie cu 120 de dolari/lună/persoană comparativ cu perioada în care salariul era de 13 dolari pe oră!

Întrebări? Economia a arătat încă o dată că orice încercare de planificare, de centralizare se răsfrânge negativ asupra celor slabi și mulți! Comunismul în Europa de Est nu a mers! În Venezuela nu a mers! Pe niciunde nu merge! Îndiferent care sunt intențiile bune din spatele tuturor deciziilor stupide luate de putere.

În România creșterea veniturilor minime va muta dacă nu mutat deja o parte din economie în negru. O altă parte va falimenta iar impozitarea cifrei de afaceri va muta de aici în Bulgaria sau altundeva companiile cu sediul social în România. Nu o spunem doar noi ci o spune și senatorul Florin Cîțu:

”Dragnea, Valcov si Georgescu ingroapa economia Romaniei! Primul comunist sadea si al doilea penal au pritrocit duminca la intalanirea din cabinetul lui Dragnea, cea mai mare ticalosie din economia romaneasca. Atentie!!! Au trecut in programul de guvernare, companiile cu sediul in Romania vor plati impozit pe cifra de afaceri de la 1 Ianuarie 2018. Astfel se elimina impozitul pe profit!!! Ca sa inteleaga toata lumea, vor sa ia banii de la cei care muncesc cinstit si onest ca sa dea salarii mari la bugetari. Citat din program pagina 17 “Vom introduce impozitarea veniturilor pentru toate companiile din România, (impozit pe cifra de afaceri) începând cu 01 ianuarie 2018. Acest impozit va înlocui impozitul pe profit și va avea 2 sau 3 trepte de impozitare. “ In loc sa lasam companiile sa se dezvolte, Dragnea, Georgescu si Valcov le dau pur si simplu afara din tara obligandu-le sa-si mute sediile sociale in alta parte in UE. Rusine tovarasi!!! Tocmai ati pus cruce capitalului romanesc. Oamenii astia au mintit mai mult de jumatate de tara ca sa le dea bani votantilor PSD.Trezeste-te Romania!!!”

Mda, un îndemn bun: Trezește-te România!