Privatule, Dragnea te închide!

un articol de Florin Cîțu

Ieri, guvernul marioneta a semnat actul de deces pentru majoritatea companiilor private romanesti. Teleormaneanul a ordonat si Teodorovici (s)-a executat.

Au scos un memorandum, aprobat in sedinta de guvern, in cel mai comunist stil posibil.

Cine citeste acest memorandum va intelege ca daca se aplica inseamna monopolizarea intregii economii romanesti in mana clanului de la Teleorman.

Uitati ce prevede memorandumul:

– ignorand secole de rezultate al economiilor liberale, clanul s-a gandit sa directioneze toate licitatiile din Romania catre companiile de stat, acolo unde si-au numit ei prietenii si rudele.

– Teodorovici s-a gandit el (sic!) sa dea ordin prin acest memorandum institutiilor implicate in licitatii publice la nivel national, astfel incat companiile de stat sa fie favorizate la orice fel de licitatie participa.

– mai mult, li se ordona prin acest memorandum companiilor si institutiilor de stat sa fie mai “atente” tot cu companiile de stat care vin la licitatii.

– este incredibil cum Dragnea si mana lui dreapta Teodorovici nu inteleg cum intr-o economie liberala companiile trebuie sa fie tratate la fel, indiferent de tipul actionariatului – stat sau privat.

– ce fac ei acum reprezinta un act subminare a economiei nationale. Companiile private au interesul sa faca profit iar pe acest profit platesc impozit. Daca nu platesc impozitul pe profit sunt executate silit imediat, chiar si pentru un leu. Companiile de stat ,conduse de PSD-isti, daca fac profit isi dau prime si mariri de salarii. Daca au pierdere nu pleaca nimeni acasa si pierderea se transfera la buget. In ambele cazuri companiile de stat livreaza mai putini bani la buget. Un detaliu important, astazi datoriile companiilor de stat sunt de 56 miliarde lei.

– un memorandum aprobat de guvernul marioneta Viorica nu poate sa anuleze legile, principiile si jucatorii dintr-o economie care vrea sa fie libera. Revoltator pentru mine este ca Teodorovici a declarat ca ar avea avizul Consiliului Concurentei (CC) pentru aceasta golanie. Am solicitat oficial acest aviz si justificarea de la CC.

Sa ne imaginam ca acest memorandum se aplica in Bucuresti. Asta inseamna ca cele 23 de companii controlate de doamna Firea si Voluntari vor castiga toate licitatiile organizate chiar de doamna Firea. Va garantez asta. Bugetul primariei este de aproximativ 1.24 miliarde euro. Tare nu?

Daca esti o firma privata – mica, medie si chiar mare – trebuie sa intelegi ca nu mai ai nicio sansa sa castigi aceste licitatii publice organizate de institutii si companii ale statului roman. Trebuie sa-ti regandesti afacerea pentru ca asa te obliga Dragnea si Teodorovici. Este doar inceputul!