Primarii din 92 încoace, pensii speciale! Uraaaaaaaaaa!

Primăria Ciuperceni din Teleorman. Are primar, vice, secretar, contabilă. În Ciuperceni sunt oficial 1595 de oameni! Neoficial nu mai sunt 1000, au plecat după căpsuni, s-au săturat de ciuperci.
Primăria Ciuperceni din Teleorman. Are primar, vice, secretar, contabilă. În Ciuperceni sunt oficial 1595 de oameni! Neoficial nu mai sunt 1000, au plecat după căpsuni, s-au săturat de ciuperci.

Aflăm cu bucurie că toți primarii începând cu 92 încoace vor primi pensie specială la încheierea mandatului! Majoritatea le și merită! Nu au atras bani europeni, au alungat investitorii, au împărțit pământurile cum au vrut, s-au îmbogățit ei și rudele lor, au asfaltat strazile pe care stau sau doar străzile pe care stau, au luat șpăgi, au favorizat firme conduse de împărțitori de șpagă în detrimentul firmelor cu patroni cinstiți și chitiți să respecte angajații, etc. Le merită! Cu prisosință! Nici măcar nu e mult, 2 milioane de euro pe lună, 24 pe an, 240 de milioane de euro în 10 ani, vreo 50 de km de autostradă. 

Nici măcar nu sunt mulți! În România sunt acum 3848 de primari. Vorbim de 7 mandate din 92 până acum! Dacă ne gândim că măcar de 3 ori să se fi schimbat primarii în toate localitățile și avem peste 11 mii de beneficiari! De fapt cred că sunt peste 15 mii.
În fine, OZM este de acord cu ideea de pensii speciale pentru primari dar nu cu o lege retroactivă. Numărul de primării din România trebuie redus mult!
Nu e posibil să ai 111 primării într-un județ ca Dolj! 112 în Olt! 114 în Suceava! 103 în Mureș, 102 în Argeș.
Fiecare comună cu primarul ei? Cu viceprimarul ei? Cu secretar, femeie de servici, etc, totul pe banii noștri?
Japonia are doar 1471 de primari! Dar Japonia a comasat orașele între ele, comunele între ele. În era tehnologiei e penibil și absurd să ai primărie în fiecare sat! Dar nu la noi, noi avem primării peste tot, oameni care sunt datori județului, care strâng electori la vot în proporție de 150%.