Prefectul de Teleorman se lauda pe facebook cu „librariile” din judet!

Cuvantul "librarie" - vinovat de disputa creata!

„TELEORMANUL NU ESTE UN JUDEȚ DE INCULȚI ȘI AGRAMAȚI! Dacă un teleormănean caută o carte în județul lui are toate șansele să o și găsească! Conform datelor oficiale de la Registrul Comerțului, nu mai puțin de 255 de firme din Teleorman au autorizat comerțul cu cărți. La nivelul oraselor si municipiilor avem: Alexandria – 49; Turnu Măgurele – 13; Roșiori de Vede – 23; Zimnicea – 4; Videle – 16″ scrie Carmen Daniela Dan, Prefect al judetului Teleorman, celebru in Romania pentru localitatile cu prezenta de peste 100% la vot.

Prefectul vine sa se bata cu pumnii in piept dupa ce politistul Marian Godina a povestit pe acelasi site de socializare ca „Uitându-mă pe nişte tabele, m-am mirat când am văzut că nicio librărie din județul Teleorman nu a dorit să aibă pe raft cartea „Flash-uri din sens opus” şi l-am întrebat pe directorul de vânzări al editurii care e explicația. Mi-a răspuns zâmbind: „E simplu, în județul Teleorman nu există nicio librărie.” Mi-a venit greu să cred, aşa că m-am interesat. Trist, dar adevărat.””

Fiind celebru, informatia sa s-a viralizat si a fost preluata si de mass media traditionale care au incercat sa il atace in acest fel pe Liviu Dragnea, mare baron de Teleorman, sub conducerea caruia judetul a atins aceste culmi de cultura si civilizatie.

Ca sa transam disputa intre ei, O, Ziarul Meu spune ca toata schema sta in intelesurile diferite ale cuvantului „librarie”.

Ceea ce intelege Marian Godina din „librarie” este asta:

carturesti

Si ceea ce intelege prefectul de Teleorman este asta:

librarie-teleorman2

Sau asta:

librarie-teleorman3

Fara indoiala, Teleormanul nu are o „librarie” in sensul pe care il intelege Marian Godina, datorita (nu din cauza, sa nu fim negativi) faptului ca majoritatea teleormanenilor isi cumpara cartile online sau le descarca pe kindle, fapt care s-a repercutat negativ asupra marilor librari locali fortati astfel sa isi reduca activitatea! (Sunt ironic)