Posibil: viitorul președinte (PSD)!

Recunosc, am pierdut câteva zile șirul evenimentelor din .ro. Rămăsesem la episodul Brazilia (evident: un bastion al socialismului). Am dat câteva like-uri, în viteză, prietenilor mei aflați prin concedii și am văzut tot pe FB o poza cool cu președintele (foarte cool) la armată. Atât. În rest mai nimic. Noroc cu ziua Franței : Vive la France, respectiv ziua lui Harrison Ford (pe care îl urmăresc constant de pe vremea “Luc și Han”): Happy B-Day! S-au sărbătorit la TV, așa că am putut în paralel să văd ce mai share-uie lumea. Zeci de citate și frânturi dintr-un interviu cu ex-ministrul Teodorovici. De acest domn știam doar o bârfă demnă de invidie: că e avut mai mult succes la Denise Rifai decât Tetelu (?). Mai știu că era prieten cu Ponta dar l-a lăsat baltă în momentul votului de cenzură a guvernului Grindeanu (!). Că pare stilat, dar l-am văzut 5 minute în campania electorală la “un post de știri” certându-se ca un mahalagiu (*) Plus că e bogat și fumează narghilea ($).
De la așa un om “de stânga” nu mă așteptam vreodată la ceva special. Deși de când cu Grindi…(+) Totuși viteza cu care s-au desfășurat faptele m-a făcut curios: a fost numit consilier onorific la guvern, a doua zi a dat un interviu la Digi, iar a treia zi l-a dat Liviu afară din guvernul lui (#nurezist). Ei da, omul și-a făcut cea mai dură campanie de promovare pe care și-o putea închipui un PSD-ist!
Am urmărit înregistrarea pe digi.ro. Alai, Eugen Orlando!!! A atacat omul tot! Nu a lăsat nimic. A băgat populism ver, 07.17 din greu. S-a pus bine cu fumătorii – desființarea parțială a interzicerii (alo: e de o directivă europeană). A băgat clasicul “noi suntem popor latin” – iubim dezordinea. Dar i-ar amenda pe Grindi și Tudi că au fumat în birouri. A trecut să ii mulțumească pe progresiștii gălăgioși și a zis ca impozitează biserica (deja și-a câștigat câteva mii de admiratori). I-a calmat pe ortodocși: impozitarea se face de comun acord cu BOR (sic) și (tot pentru ei): nu se exprimă direct cum e cu legalizarea prostituției (dar e de bine). Ofensiva în cucerirea lumii bune continuă: taxa de solidaritate – o greșeală. Ba mai mult, omul recunoște ca e “cam liberal”. Impozitarea cifrei de afaceri – trebuie regândită. Pilonul de pensii – ”o declarație aberantă” pentru care ministrul de finanțe trebuie sancționat. Blasfemie: Biblia lui Daddy, programul PSD trebuie reactualizat. Urmează mesajele pentru baronii PSD: Sevil nu a făcut nimic. El vrea rapid licitații de investiții și autostrăzi (făcute cu statul/baronii/clienții). Iar Dragnea e megaloman cu stadionul lui din Alexandria.
Teo nu e sigur cum e cu pragul (ne-a băgat o șmecherie cu ceva statistici) dar el e anticorupție. Nu am sesizat nici o referire la grațiere (hmmm). A mai emis 5 principii valabile de alocare de fonduri. Deci are viziune! Cam cu atât am rămas: iar de doua oară la Orlando nu ma uit. Am înțeles planul – he is the new (number) one. Să vedem.
Dacă tot eram la înregistrările de pe digi am dat și un click pe “în fața ta” cu Mircea Geoană. Totdeauna mi-a plăcut ce mesaj solid de stânga are (e un Cristian Parvulescu dar vice-versa). Concluzia discuției: penibil. Știa Iliescu ce știa. Nu a avut curajul sa scoată o vorbă critică la adresa PSD, din contră: descalificant (cel putin cât am reușit eu sa stau treaz).
Add on: Am nimerit sâmbătă câteva minute la Antena 3: taxe la biserici + sponsorizări de la Soros pentru ONG-uri soroșiste (de acum 10 ani). Întrebarea subversivă prin care știi ce vor: ce se poate face cu banii din impozitul anual pus pe biserica (8 km autostrada sau nu știu cațe grădinițe sau spitale județene). Era oricum clar și cu ăștia. Pe burtiera am aflat că șoc galben: Dragnea e vizat de o noua anchetă de corupție chiar de către corupții din DNA (publicul lor probabil nu pricepe negația negației). Ideea era totuși profilarea lui Teodorovici. Nu știu cine l-a scos în față. Dar – teoretic – există om pentru un PSD reșapat. Un tip abil, plin de el care numai de stânga nu pare. Sincer: îl vad capabil sa repornească motoarele gripate de muribundul politic Dragnea. Iar ambiția lui nu cred că se va opri aici (tupeu: Teo îl face coautor tacit pe președinte la legea salarizării – sortita eșecului din lipsa de bani ). Președintele nostru s-ar putea sa aibă un contracandidat foarte apropiat de gustul alegătorului practicant. Dar mai ales pe cel a baronului europoid al PSD. Și cum cu ludovicii și cu nicușorii nu prea poți defila – nu știu cine îl va contracara în teritoriu pe eroul anti-Dragnea. Eventual Dragnea, dacă va mai fi (liber).
PS: Un singur lucru nu am înțeles. De ce s-a grăbit în halul asta.