În gaura iepurelui: film aproape de groază în Balș, județul Olt

”Daca vreți o stire va dau eu una, așa se trăiește in Balș, Olt”. La redacție am primit acest SOS disperat din partea unei femei aflată la capătul răbdării. ”Sînt o simpla femeie de servici. Nu am studii superioare sau multa carte si de aceea am ajuns in situația aceasta”. 

”In 2012 aceasta cladire arata așa: 

A schimbat proprietarul iar acesta a venit si a cerut semnături vecinilor daca sant de acord cu aceea costructie,fără sa spuna că va folosi aceste semnături pentru altceva. Cum îi trebuiau semnături atat pentru parter cat si pentru etaj a platit administratorul sa ceara semnături vecinilor.

Acum arată așa. (Stînga paginii)

Cand a inceput costructia m-au chemat sa dau declarație notariala pe propria răspundere ca sant de acord, dar nu am dat”. 
Dar au dat alții și doamna Predoiu Daniela s-a trezit cu o ”vilă” la geam. Problema ei este legată atît de existența vilei în sine cît și faptul că angajații respectivului punct comercial se urcă cu o scară pe acoperiș, exact în fața geamului familiei Predoiu, unde stau de pază zi, noapte, beau, etc.
Cum in România nu mai există dreptate, povestea mea incepe cam așa: sînt un om simplu fara prea multe studii dar care munceste din greu pentru putinul care il are. Nu vreau nimic de la nimeni și nu deranjez pe nimeni, nu am facut rau nimanui și am incercat sa ma inteleg bine cu toata lumea.
Nu am ajuns cu nimeni la judecata pana astazi. Pentru că nu am vrut sa vand casa pentru un preț de nimic, am fost amenință de primăria Balș de doua ori pentru ca am avut ,,curajul,, sa depun plângere impotriva firmei care a sposorizat campania electorală a primarului din Bals, Olt”. 
Se pare că doamna Predoiu a ales să se adreseze justiției pentru a i se face dreptate.
”Sînt pur si simplu injurata pe stradă imi sant hartuiti copiii si traiesc cu paza la geam de cate ori doreste domnul care detine firma. Recent Tribunalul Olt mi-a respins dosarul pentru ca nu am facut plangere la data la care aceasta firma a obtinut autorizații desi la momentul respectiv cladirea arata altfel,iar eu nu aveam de unde sa știu ce planuri are domnul, pentru ca de construcție s-a apucat in 2014”.
”Nu s-au analizat probe,nimeni nu a venit sa intrebe nimic,oricum stiam ca in Olt nu am prea multe șanse pentru ca in urma unor ,, schimburi,, de replici taiose din partea domnului care a construit care a spus sincer ca pot merge oriunde ca are pile si relatii și nu voi reuși nimic. Am facut public pe net povestea mea in speranța ca cineva imi va trimite poze sau ceva cu construcții asemănătoare, dar nu cred ca există asa ceva nicaieri in țară”.

Asta vede doamna Predoiu de la geam:
”Am facut recurs la acest dosar si probabil ne vom judeca la Craiova. Și cum rea de asteptat am primit amenințări din nou ,mă vor da tot ei in judecată pentru calomnie. Eu întreb simplu;in ce țară liberă si normala iti faci vila la bloc?”
”Încerc sa imi fac cazul public pentru a-mi apara copiii.Fiica mea a invatat pt bac cu persoanele acelea la geam si a luat cea mai mare nota la liceul la care a invatat. Cu sau fara ajutor voi merge mai departe,nu renunț la casa mea nicidecum pentru ca alta casă nu am.
Băiatul nu poate merge de multe ori la scoala pentru ca la restaurant asculta muzică la maxim pana dimineața si cum sa il trimit la scoala sa doarmă pe bancă?”
Aici noi i-am sugerat să trimită copilul la școală oricum și să îl trezească devreme ca să fie obosit seara și să se culce făcînd abstracție de zgomotul de afară.
”Am facut ce ziceți dumneavoastra și am fost chemată la școala. Am avut noroc cu doamna dirigintă,dar ganditi-va ca atunci cand este nuntă sau botez nu doarme tot blocul.Pe toți ii deranjează dar fiind vorba de un om agresiv nimeni nu face nimic. La trei înfățișari avute la Tribunalul Olt,aceasta persoana nu a venit niciodata pentru ca era prezenta la alte dosare de judecată și stia ca are totul aranjat. Eu plec la munca dimineața la 7 și ajung la 15,30 copilul ramane singur acasă daca se urca la geam și țipă se sperie chiar daca nu mai este mic, are 13 ani”.
”Fiică-mea este acum student anul 2 la biologie si învăța foarte bine dar nu acasă ,pentru ca acasă nu este liniște. Și va intreb, cum sa nu pleci din țară daca in România nu sant legi sa protejezi copiii, dacă sant legi doar pentru infractori?”
Redacția O, Ziarul Meu vă roagă să apreciați și să distribuiți acest articol pînă ajunge la un avocat care poate să o reprezinte pro-bono pe doamna Predoiu și care să facă demersuri pentru strămutarea procesului într-un loc unde i se va face și dreptate.