Impozitele pe venituri de sub 1000 euro pe lună, CAS, CASS, trebuie anulate! Iată de ce:

Articol preluat de la Gabriel Gachi

”Ne jupoaie cu salariul minim. Ma refer la cele 400.000 de IMM-uri din Romania. Se va ajunge la munca la negru sau la disparitia firmelor. Alta cale nu exista.

Rulezi 20.000 de euro intr-o luna, ai 5.000 marja de profit si 3.000 sunt taxele. E prea mare stresul la cati bani faci.

Servicii-productie, ai nevoie de minim 6 angajati. Daca statul vrea sa ne atomizam in micro-firme cu 1 singur angajat, ajungem o economie de subzistenta, un fel de Yemen, asta nu se mai cheama dezvoltare. Cei mai fericiti prieteni ai mei lucreaza singuri in firmele lor. Mai au unul-doua ajutoare, in rest au dat totul afara si pastreaza banii doar pentru ei, chiar daca volumul s-a redus. Dar asta e o involutie.

Cresti fiscalitatea pe firmele mici, odata cu salariul minim, si crapa tot potentialul de dezvoltare. Acolo se nasc idei, se formeaza inalt calificatii, se extind retelele. Sunt zeci de orase in Romania numai cu mici afaceri, fara niciun investitor mare. Le pui 50% fiscalitate din micul profit de 3.000 de euro/luna si ii transformi in milioane sclavi, ca in Egiptul antic.

Patronatul IMM-urilor e cea mai exploatata clasa sociala din Romania. Ei nu primesc la Primaria din Cucuieti 5.000 de lei/luna, sau 8.000 cat un simplu referent la APIA, ei dau 30.000 de lei lunar la angajati si la stat ca sa se duca acasa cu 5.000 de lei. Iar ca sa aduni lunar 35.000 de lei trebuie sa fii extrem de performant, sa nu scazi ritmul, sa mentii calitatea, sa te diversifici, n-ai liniste o clipa. Lasa-ma sa-i dau angajatului 3.000 de lei, sa fie fericit, dar scade-mi fiscalitatea aia de 1.300 de lei/angajat ca ma faci sa nu-i mai pot mari nici lui salariul. Nu te contrazici?

Cand termina, aproape toti au conturile blocate. Platesc statului miile de euro si strang cureaua. La sfarsit, vad ca sefii de institutii bugetare sunt milionari, ca au vile de 450 mp, ca fiii lor conduc masini de 80.000 de euro, vad ca in spital faci automat infectie nosocomiala si e film horror, platesti alte mii de euro ca sa te tratezi la privat, pe drumuri mergi bara la bara, pentru ca banii se duc in sute de mii de pensii speciale si in 20% spagi si cheltuieli nejustificate cu firme-capusa, ca scolile sunt ca niste buncare in care copiii se sufoca si toate aceste inechitati te imbolnavesc, te fac sa clachezi si sa ai cea mai mica speranta de viata din Romania, exact ca sclavii din Egiptul antic.

Cand pensionarii vor vota pentru inca 7 cresteri a salariului minim intr-un an se vor uita in jur si vor vedea ca nu mai are cine sa-l plateasca. PSD le va da urzici si stevie la pret prohibit, ca sa mai colecteze totusi ceva, si le va spune ca e o excelenta cura la senectute”.