Forever la români: doi ani și un pic!

Pe 26 octombrie 2015 plăteam 39,99 euro taxă unică pentru domeniul www(dot)oziarulmeu(dot)ro. Era o achiziție necondiționată de un număr maxim de ani de folosire a acestui domeniu. Era cum se spune ”pentru totdeauna”. Problema este că pentru români ”pentru totdeauna” nu are același înțeles ca pentru alte popoare. Așa că am primit astăzi acest mesaj:

[RO]

Stimate client,

Primiți acest mesaj deoarece adresa dumneavoastră de e-mail figurează în baza de date a Registrului Român de domenii .ro – RoTLD ca adresă de contact pentru deținătorul unuia sau a mai multor domenii .ro.

RoTLD – Registrul Român de domenii .ro vă informează că la data de 1 martie 2018, se va efectua tranziția către sistemul de înregistrare și mentenanță anuală pentru domeniile .ro. Începând cu data de 1 martie 2018, domeniile .ro se vor înregistra și reînnoi pe o perioadă limitată de timp, între minim 1 an și maxim 10 ani. Serviciul de mentenanță anuală se va putea achita începând cu data de 1 martie 2018 prin partenerul RoTLD care administrează domeniul. Detalii suplimentare, găsiți AICI.

Clienții RoTLD se pot informa în detaliu despre schimbările procedurale și actualizările ce urmează a fi implementate din data de 1 martie 2018 accesând site-ul www.rotld.ro.

Data de expirare a domeniilor .ro se va calcula ținând cont de principiul conform căruia vechea taxă de înregistrare trebuie să acopere minim 5 ani de mentenanță. Pentru verificarea datei de expirare a domeniului dumneavoastră, RoTLD pune la dispoziție o aplicație de simulare a datei de expirare a domeniilor .ro ce poate fi accesată AICI.

Pentru alinierea la practicile europene, la respectarea bunelor practici și a recomandărilor ICANN, RoTLD vă solicită în baza Regulilor de Înregistrare (Art. 20) și a Contractului de Înregistrare (Art. 4)  disponibile pe site-ul www.rotld.ro, să verificați și să actualizați datele de contact cu ajutorul interfeței online de administrare a domeniilor disponibilă pe site-ulwww.rotld.ro în secțiunea „Administrare domenii -> On-Line” sau prin intermediul partenerului RoTLD (registrar) care vă administrează domeniul.

 

Vă mulțumim,

Echipa RoTLD

 

INSTITUTUL NAȚIONAL DE CERCETARE-DEZVOLTARE ÎN INFORMATICĂ – ICI BUCUREȘTI
Bd. Mareșal Al. Averescu nr. 8-10, sector 1,
Cod 011455, București, România

Telefon: +40 21 4057200
Fax: +40 21 3161084

 

Domeniu nu l-am cumpărat de la ei ci de la ROMARG. Am factură fiscală, negru pe alb. E ca și cum cumperi o mașină de la reprezentanța Dacia și după doi ani și un pic, deși ai achitat-o integral vin cei de la RAR și îți spun că dacă mai achiți niște rate la ea poate să rămână a ta.

Ce să spun în plus? Mai e ceva de spus?