Dragnea da in 2018 lovitura fatala economiei si justitiei.

de Florin Cîtu

”In 2017 preturile au explodat. Asta inseamna ca desi ati avut poate mai multi bani, ati cumparat mai putin cu ei.

Rata inflatiei a scazut constant dupa 2010. Asta inseamna ca preturile cresteau dar cu un ritm din ce in ce mai mic. Mai mult, in 2015 si 2016 preturile chiar au SCAZUT de la un an la altul.

Dragnea si PSD au schimbat aceasta evolutie in 2017. Au shimbat-o brutal. In 2017 a revenit in Romania inflatia. Cresterea preturilor intr-un ritm galopant este responsabila pentru o decada pierduta, perioada 1990-2000.

Ce se va intampla? O parte din efecte le-ati vazut in 2017. Implementarea masurilor populiste din programul de guvernare alaturi de suprareglementare si interventii cu bocancii in economie duc in primul rand la cresterea preturilor. Inflatie.

Concomitent observam cresterea importurilor-econonomia se sufoca-si deprecierea monedei nationale-scade increderea in viitorul economiei dar si din cauza cresterii importurilor.

Cresterea preturilor duce imediat la cresterea dobanzilor. Incepe o cursa intre dobanda si inflatie. Dobanda trebuie sa creasca peste rata inflatiei pentru ca altfel banii isi pierd imediat valoarea.

De exemplu. In 2018 salariile nete cresc in medie 4%. Dar rata inflatiei este estimata intre 4% si 5%. Asta inseamna ca desi veti avea mai multi bani in buzunar veti putea cumpara mai putine produse ca in 2017.

Saracirea prin inflatie este „arma” socialistilor, a populistilor. Am trait-o cu totii in perioada 1990-2000 si o vedeti cu totii astazi in Venezuela. Pentru ca acela este scenariu pentru Romania, nu Grecia.

Continuarea programului de guvernare Dragnea PSD si lipsa reformei in administratia publica, in general in sectorul public , are un singur final – Romania = Venezuela! Si Venezuela are ceva ce noi nu avem-petrol.

In 2017 Dragnea si PSD au fost mai populisti ca Hugo Chavez. Au continuat sa fure din banii publici. In acelasi timp s-au asigurat ca institutiile care i-ar putea opri sunt controlate de ei. (in primele zile de guvernare PNL trebuie sa reorganizeze aceste institutii si sa le scoata de sub influenta PSD).

Dragnea si PSD au pregatit terenul in 2017. Asaltul final asupra economiei si justitiei se da in 2018. Dupa aceea, veti vedea ca apetitul lor pentru guvernare va scadea subit.

Nu trebuie lasati sa termine in 2018 ce au inceput in 2017.

#curajhaicasepoate #ajunge #romaniitrebuiesastie

P.S. Felicitari pentru ziua de ieri. PSD trebuie sa stie ca nu ne pot ignora.”