Centrul Bucurestilor blocat de protestul RCA

Protestul ii are pe de o parte pe Hagiu (PRU) si pe de alta pe Negritoiu (fost PSD), dar e asa de sanchi, impotriva guvernului Ciolos

img_02826:40 dimineata. Claxoane. Camioane si taxiuri se indreapta in coloana pe Bulevardul Kiseleff spre Piata Victoriei. Cu mana pe claxon. Decibelii trebuie sa ii razbune si sa ii trezeasca pe bucurestenii care si-au pus ceasurile sa sune mai tarziu.

Pana la 7:00 piata e plina si au venit inclusiv televiziuni. Jandarmi plictisiti privesc de pe geamurile dubelor sau mai coboara la cate o tigara, un grup de cetateni pasnici de Ferentari, care se dovedesc a fi taximetristi, pipa si isi scarpina burtile, alt grup de camionagii care vorbesc cu accent moldovenesc infuleca un mic dejun copios intins pe rezervorul unui camion nou nout.

Oamenii protesteaza pentru ca RCA-ul a ajuns la preturi practicate in Grecia, ori acolo salariile sunt putin mai mari chiar si dupa criza. Asiguratorii spun ca daca nu ar fi crescut pretul ar fi ajuns in situatia ASTRA asigurari, care a muscat tarana in 2015.

img_0285Plusuri si minusuri, pro si contra, vedem ca romanii platesc cam jumate din ce platesc italienii, ca pagubele platite sunt mult mai mici, salariile din sistem la fel, dar in acelasi timp si miriadele de oameni care „fac accidente”, procentul mare de camioane implicate in evenimente si asa mai departe, deci discutia este mult mai dificila decat crede majoritatea.

Ceea ce vedem insa clar este cum Misu Negritoiu, presedintele ASF este certat in Parlament. PNL i-a cerut demisia. Nu PSD. Ca Misu a fost ministru PSD in Guvernul Vacaroiu si deputat PSD de Dolj. Sau ati uitat. Probabil, si probabil ca nu ati fost atenti ca Hagiu, de la sindicatul „Transportatorii” , adica tatal protestului RCA, este si prim-vicepresedinte la PRU, partidul lui Palada si al lui Ghita, in care Ponta a fost invitat sa fie presedinte: o constructie pesedista.

Cu alte cuvinte, ei centreaza, ei dau cu capul, dar protestul este impotriva guvernului tehnocrat care a inceput sa miste lucrurile, sa mai faca proiecte, sa dea afara incompetentii si franele din ministere…