Cel mai mare protest de dupa 1989, azi noapte!

Cel mai mare protest din Romania dupa cele din 1989 a avut loc azi noapte. In Bucuresti au iesit peste 150 de mii de oameni iar in tara putin mai mult. In Cluj au manifestat peste 40 de mii de oameni, in Sibiu, peste 20 de mii, in Iasi, peste 15 mii.

Lista completa, sau aproape completa a oraselor care au manifestat impotriva hotilor din PSD-ALDE, este: Bacău, Alba Iulia, Timișoara, Tîrgu Mureș, Iași, Oradea, Arad, Constanța, Piatra Neamț, Brașov, Galați, Baia Mare, Pitești, Craiova, Suceava, Focșani, Cluj, Deva, Roman, Brăila, Ploiești, Satu Mare, Ocna Mureș, Sibiu, Reghin, Botoșani, Zalău, Sfîntu Gheorghe, Bistrița, Cîmpina, Tîrgoviște, Bîrlad, Alexandria, Caransebeș, Reșița, Sighișoara, Cîmpia Turzii, Onești, Făgăraș, Mediaș, Tulcea, Miercurea Ciuc, Buzău, Turnu Măgurele, Buhuși.

Sunt printre ele orase mici de provincie unde nu s-a manifestat niciodata, unde nici macar la revolutie nu au iesit oamenii in strada. Au iesit acum sa dea un semnal ca s-au saturat de hoti. Si pesemne ca s-au saturat si de minciunile de la Antena3, Realitatea TV, B1 TV, Romania TV si ultimul pe lista TVR1, posturi care au spus mai ditect sau mai ocolit ca de fapt ordonanta de urgenta de modificare a codului penal nu este atat de rea cum pare, ca protestatarii de fapt nici nu stiu pentru ce se aduna, ca nimeni nu ar fi citit-o inainte, ca toti actioneaza manipulati si sub impulsuri de moment.

Am fost in Piata Victoriei la ora 8 dimineata. Zapada fusese curatata deja in noaptea de dinainte si cateva sute de persoane cu pancarte si ceai fierbinte zgribuleau in fata Guvernului. In partea din dreapta, cum te uiti spre Guvern erau carele de televiziune, frumos aliniate, cu motoarele pornite, jurnalistii stateau la cald cu cameramanii. In carul Romania TV, parcat chiar la sosea ocupantii probabil ca ziceau bancuri, radeau.

La ora 16 deja erau mai multi oameni decat fusesera acum doua duminici si continuau sa vina. Politia a inchis deja mai multe strazi, inclusiv cele care dadeau in Kiseleff. Tineri, familii cu copii, batrani, oameni care arata simplu, corporatisti in haine elegante, manifestanti in haine de ski.

Oamenii au, unii, pancarte haioase. „Grindeanu, Caracalu te sustine”, „Undeva intr-o celula, Dragnea te asteapt-o p..a”, etc. Unii striga. Se aud ropote de „hotii, hotii, hotii”, „DNA sa vina sa va ia”. la ora 19:30 in Piata sunt peste 100 de mii de oameni! Si vin in continuare. Metroul este aproape blocat, oamenii ajung in statii si le e greu sa iasa in multimea de afara. Studentii si oamenii din Crangasi vin pe hos valuri, valuri pe bulevardul N. Titulescu. Starbucks cred ca a facut, dupa coada pe care o aveau la intrare, vanzarea anului.

La 21:00 multi pleaca spre casa dar si mai multi abia ajung. Galeria Dinamo vine in strigate direct de la, spun surse, hotelul Rin, unde ar fi primit ordine de desfasurare si bani de la sponsori interesati sa sparga cea mai mare manifestatie pasnica. La 22 deja se bat cu jandarmii.

Treptat, treptat piata se goleste. Daca huliganii adusi de PSD nu ar fi venit mitingul ar fi continuat pana in zori. De dimineata la ora 8:00 doar Digi24 TV si inca o televiziune fara nici un insemn pe duba (frica tovarasi?) erau in piata. Nici un manifestant. Un reporter Digi 24 era in direct, oamenii mergeau grabiti spre servici.

La semafor, fiecare a 3-a masina, sau a 4-a e un SUV mare, cu pret de pornire de peste 50 de mii de euro. Oare cati le-au luat din bani cinstiti? Cati s-au trezit sa fure in continuare?