A început Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu

A început!

De astăzi pentru 10 zile la Sibiu, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru vor urca pe scene sau vor încânta trecătorii peste 3278 de invitați din 72 de țări!

Festivalul pune astfel bazele unui loc de întâlnire unic în lume prin diversitatea ideilor puse în dezbatere, precum și prin energia culturii specifice fiecărei țări reprezentate.

Anul acesta tema principală a festivalului este iubirea! Dacă o căutați o veți găsi în cele peste 500 de evenimente cu care Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu se prezintă drept cel mai complex festival anual din Romania, iar la nivel internaţional cel mai mare festival de arte ale spectacolului din Europa.

Pentru această desfășurare de forțe Sibiul a pus la dispoziție peste 70 de spații, printre care biserici, situri istorice, pub-uri, dar şi clasicele săli de spectacol. Componenta spectacolelor în aer liber reprezintă un punct important în filosofia festivalului și creează o atmosferă dătătoare de energii prin facilitarea accesului unui număr mare de spectatori la viața culturală a orașului.

Producătorii ediției din acest an se așteaptă la peste 600.000 de vizitatori, cu peste 4000 de înnoptări asigurate doar de biroul logistică al festivalului. Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu reunește, de asemenea, cel mai dinamic grup de voluntari din România, o comunitate de 600 voluntari locali, naționali și internaționali. Mai mult decât atât, Festivalul aduce la Sibiu peste 200 de jurnaliști și bloggeri, atât din România, cât și din străinătate, ce asigură o acoperire a evenimentului prin articole difuzate în toate mediile.

Pe banii cui? Pentru cultură Sibiul cheltuiește 11% din buget, dar din cultură se strânge peste 20% din tot bugetul! Câștig clar pentru oamenii simplii, pentru cetățeni! Se aude, București?