9 oameni plătesc o pensie de milițian!

O pensie de milițian e 5000 lei. Sunt zeci de mii de foști angajați MApN și MAI cu pensii speciale. Mai sunt foști procurori și judecători cu pensii speciale. Ei au și 5000… de euro!
Buun, hai să vedem cine le plătește pensiile! Păi salariul minim pe economie a ajuns la 1450 de lei. Asta înseamnă o contribuție la pensie de 544 de lei! Asta înseamnă: 
O pensie medie de milițian/securist/apevist e plătită de 9 (nouă) oameni!
O pensie medie de procuror/judecător e plătită de 41 de oameni!
Pensia lui Ilie Botoș este plătită de 44 de oameni.
Pensia specială pentru un mandat de parlamentar este plătită de 3 oameni!
1764 de oameni plătiți cu salariul minim pe economie plătesc pensiile speciale ale parlamentarilor aleși în 2012!
Ați reținut? Măcar înțelegeți de ce unele pensii sunt atât de mici. Statul se împrumută deja să plătească pensiile speciale, dacă dă mai mult de 100 de lei la pensiile celelalte, vom falimenta mai repede. Și ce va face la 60 de ani, cu o pensie de amărăștean, unul ca Botoș care a ieșit la 51? Sau ca atâția alții care s-au pensionat la 45?
Ați înebunit? Mai sunteți în piață? Treceți la muncă!
PS. Am trăit în Grecia din vara lui 2011 în primăvara lui 2013! Am prins debutul crizei în toată splendoarea lui. Grecii erau furioși pe cei care se învârtiseră și aveau și 10 mii de euro pensie! Generali, ofițeri, judecători, etc. Toate fără contribuții, speciale. Mai aveau o lege care spunea că pensia se calcula procentual din ultimul salariu. Trai nenică și pentru votacii de rând. Pensionări la 45 de ani și burta la soare.
Până a ajuns funia la par și cuțitul la os. Acum Atena este devastată. Criminalitatea atinge noi culmi lună de lună, somajul face ravagii și invită companiile străine care plecaseră în anii 90 să se întoarcă înapoi.
Când am plecat eu, un salariu în call center era de 700 de euro. Nici nu vreau să mă gândesc cât e acum. Ma gândesc că îi copiem pe greci în toate greșelile lor. Tic tac, tic tac. Falimentul e după colț și unii se străduiesc să îi alunge din România taman pe ăia care mai produc ceva și mai plătesc niște taxe. Rețineți cifrele de mai sus! Acolo sunt banii dumneavoastră!