De ce merită să îți faci nunta în…TOSCANA

Eram căsătoriți civil din Iunie. Deja apăruse Miruna, totul părea ca-ntr-un vis frumos, până într-o bună dimineață, când s-a culcușit în brațele mele, m-a sărutat dulce pe frunte, pe buze și m-a întrebat senzual, cum numai o soție tânără și frumoasă știe să o facă: „-Iubitule…, noi când facem o nuntă mică, simpatică și cochetă?!?” . În clipa aia, am vrut să fiu bărbat și să zic: „-Femeie, eu n-am nevoie de dulcegării din astea. Eu vânez, eu merg la război, eu fac, eu dreg, n-am timp de de mărunțișuri!”. Dar m-am temut, așa că am scăpat printre dinți: „-Când vrei tu, suflețel! – Atunci cât mai repede, puiule!”.

M-am sfârșit. În clipa aia am crezut că viața mea s-a terminat, că am intrat într-o încurcătură din care n-am cum ieși. Spaima nu era nunta în sine, pentru că aveam și eu în plan organizarea unui astfel de eveniment în următorii 10-20 de ani, dar acum timpul se scurtase semnificativ iar eu, fiind un maestru al haosului, mă temeam că această grabă nu va face decât să-mi desăvârșească măestria. Totuși, fiind un curajos, în după-amiaza acelei zile, am scris pe google: „restaurant nunți suceava”…primul rezultat: restaurantul TOSCANA. A doua căutare „restaurant bun nunti suceava”…primul rezultat: restaurantul TOSCANA. A treia căutare „pret meniu nunta suceava”…și din nou rezultatul a fost: restaurantul TOSCANA. Sesizând cu ușurință strania coincidență, am zis că stelele s-au aliniat în așa fel încât să-mi pot găsi calea corectă întru organizarea nunții fără prea multă umblătură. Ca tot omul superstițios fac o cruce și dau click pe site-ul restaurantului respectiv….Mi-am zis că am ajuns în Raiul nunților!

Conform informațiilor de-acolo, nu trebuia să fac nimic decât să sun, să fac o rezervare și să mă bucur de acea seară specială.  Meniurile începeau de la 130 de lei de persoană incluzând 4 feluri de mâncare la alegere și ornatul sălii gratuit. Localul avea și o ofertă de meniuri „all inclusiv”, care ajungeau până la 250 de lei de persoană, în acest preț intrând băutura (votka, wiskey, vin, bere), prăjiturile, tortul miresei și al nașilor, sucurile, cafeaua, fructele, apă plată, minerală, șampania. Tot în acest preț le era asigurată mirilor și muzica, plus o cameră la un hotel de 4 stele pentru noaptea nunții. Meniurile se achitau la finalul evenimentului.

Prima oară, ca un român adevărat ce sunt, mi-am zis că așa ceva, nu se există. Totuși, din curiozitate am sunat. Am discutat cu proprietarul restaurantului, domnul Viorel Aelenei, care a avut amabilitatea de a se întâlni cu mine ziua următoare, chiar la locația respectivă. Am ajuns acolo la ora stabilită și am purtat o discuție reconfortantă de 30 de minute cu un adevărat profesionist. Restaurantul este de o eleganță aparte, designul interior fiind inspirat de casele nobililor din regiunea Toscanei, acesta fiind și motivul pentru care restaurantul poartă acest nume. Cum intri pe ușă, ești întâmpinat de niște culori vii, calde, care creează o atmosferă relaxantă, reușind din primele clipe să te facă să te simți ca acasă. Serviciile sunt ireproșabile, echipa restaurantului fiind de un profesionalism desăvârșit, de la ospătari și până la bucătarul șef, având peste 10 ani de experiență în domeniu. Mâncarea a fost atât de gustoasă încât încă ne lingem pe degete când ne amintim de ea, iar muzica a fost surprinzător de bună, având în vedere că este inclusă în prețul meniurilor. Practic, singura noastră grijă în ziua nunții a fost să ne bucurăm de clipele petrecute alături de cei dragi. În rest, restaurantul Toscana a făcut totul pentru noi.