Unii cânta, alții dansează, iar eu scriu.

Având onoarea să fiu autoarea acestei pagini, vă voi scrie câteva rânduri deapre arta de a scrie si despre capacitățile unui scriitor.

Personalitatea puternică, capacitatea de a scrie și de a prezenta informațiile într-o manieră precisă, dar și atrăgătoare, cultura generală, curiozitatea, abilitățile de comunicare, capacitatea de a face față situațiilor neprevăzute și efortul prelungit sunt doar câteva dintre însușirile pe care tu, ca și jurnalist ar trebui să le ai. E important să fii cosmopolit, să ai o gândire flexibilă. să ai cunoștințe bogate din diverse domenii de activitate (istorie, politică, cultură).

Jurnalismul este despre critici şi despre admiratori. Despre laude şi despre înjurături. Uneori argumentate, alteori gratuite. E, despre visul unei revoluţii, al unei resemantizări identitar, dar este şi despre confuzie şi rătăcire, e despre lehamite şi despre speranţa unor timpuri mai bune, în care impostura şi nonvaloarea nu-şi mai fac loc cu agresivitate, cu nesimţire, cu nonşalanţă.
Cel mai probabil, din când în când e şi despre compromis. Până unde mergi şi în virtutea căror scopuri. Sau dacă drumul de acum e acelaşi de la început.
E despre toate astea la un loc. Dar mai ales despre foamea, setea, dragostea  pentru cuvânt şi pentru valorile în care încă mai crezi.

Unii cântă, alţii dansează, iar eu scriu. Asta iubesc să fac. Adriana Petroj