Râdem, glumim, dar buba e în altă parte!

Râdem, glumim, dar buba e în altă parte și din cauza asta nu va fi niciodată pace și drum spre progres în România. Nu poți să îmi iei 47% din salariu, adică să împart jumătate din munca mea cu ceilalți din populație cu care nu am nimic în comun în afară de cetățenie. Măcar de aș câștiga ca unul din clientela politică a PSD, 10.000 euro pe lună. Dar salariile din România sunt prea mici ca să iei jumate. Suntem singura țară din UE unde un om cu loc de muncă poate fi sub pragul de sărăcie. Să împart fifty-fifty cu cei cu care nu ne suportam încă dinainte de 1989? Cu milioane de spurcați, nespălați și analfabeți care nu au putut fi educați nici cu forța de către Ceaușescu? Maneliști și aplaudaci ai hoților. Slugi viclene și hoațe. Campioni ai cruzimii și ai morții din imbecilitate. Care nu vor evolua nici în 1000 de ani. Asta nu este solidaritate. Asta este exploatarea minorității de către o ultramajoritate. Este o ticăloșie. Da, a mers între 1990-2000 când nu eram într-o economie de piață. Dar azi suntem 3 milioane și ceva ancorați în realitatea dură a economiei de piață, practic trăim viața în realiate și restul o ard simpatic într-un vis.

Asta din punct de vedere cultural și social. Dar stai că vine partea a doua, cea dureroasă, economia și statistica.

Când 3,5 milioane de salariați la privat țin cu un pârlit de salariu mediu net de cel mult 2300 lei o țară cu 18 milioane de cetățeni majori este ceva scandalos. Să zicem că 4 milioane sunt emigranți, deci rămân 14 milioane. Din care 4 milioane sunt fantome care nu apar nici la șomaj, nici cu loc de muncă și nici cu pensie. 5 milioane sunt pensionari al căror număr va crește galopant în următorii 20 de ani. Peste 40% din populație locuiește în rural și nu își poate susține din impozite primăria, iar aportul lor nu se vede în PIB. Ce e de făcut?

Cred că în primul rând România ca stat trebuie reluat de la zero. Ok, am încercat 100 de ani, asta e, nu a mers. Nu are rost să așteptăm anul 2040 când oricum va bubui pentru că 2 milioane de salariați vor avea de suportat lunar 11 milioane de pensii. Suferim toți. Pensionarii vor muri de foame. Viitor nu există continuând așa. Eu îmi trimit copiii din țară și an după an tot mai mulți părinți vor proceda la fel imediat ce vor înțelege iminența dezastrului ce urmează. Pentru a-i salva. Ca din Siria. Noi nu putem susține structura asta acum și nici ei nu o duc decent. Ce va fi peste 20 sau 30 de ani? Veți răspunde că deocamdată nu vă interesează, că trăiți clipa? Păi așa vor gândi și tinerii și vă vor lăsa să putreziți aici de vii.

O Constituție perfectă, bazată pe libertăți extinse. Atât. Apoi oamenii să fie lăsați liberi să se organizeze teritorial și să își facă legi și instituții de la zero. Totul sub umbrela NATO și UE pentru paza frontierelor și pentru respectarea condițiilor de aderare.

Pare utopic? Poate pentru că nu credeți că marele dezastru din cauze demografice este atât de aproape. Când veți înțelege, orice alternativă vi se va părea un plan fezabil.