Ne credeam protejați și în vârful tehnologiei și iată că lumea s-a prăbușit peste noi într-un mod imposibil de parat.
A fost de ajuns ca un liliac să nimerească în supa unui chinez de la terasa unui restaurant din Wuhan ca economia întregii planete să se blocheze și trei miliarde de oameni să fie forțați să se încuie în case.
Dar cum salvează China omenirea de coronavirus?
Declarând dragoste…
China declară dragoste Europei, în lupta acesteia cu coronavirusul. Un efort de marketing, iar impresia generală este că statul chinez ajută într-adevăr Europa. Mai mult decât atăt, pe rețele sociale sau pe diverse site-uri obscure se promovează ideea de supremație a sistemului comunist, ceea ce este chiar mai grav decât imaginile pline de compasiune care circulă online.
Când oamenii de știință chinezi au identificat un virus misterios, în decembrie 2019, li s-a dat ordin să oprească testele și să distrugă mostrele .
Timp de câteva săptămâni, presa chineză de stat a ignorat informațiile legate de propagarea virusului. Mai mult decât atât, au continuat să țină piețele alea imunde, să importe pangolini și să prindă lilieci.
Guvernul chinez chiar a fost iresponsabil.
Organizațiile internaționale știau de situație, și nu au făcut nimic.
E dezgustătoare această tortură, și dezgustător iraționalismul lor.
Strategia Chinei de a combate COVID-19 a constat în acoperire, minciună și represiune. De asemenea, a eșuat mizerabil, expunând lumea la această boală mortală.
Realitatea se va dezvălui atunci când omul de rând va renunța la naivitatea de a crede ce i se servește zilnic pe post de adevar. Atunci când vor renunța în a privi istoria ca pe un șirag de evenimente și vor începe să înțeleagă că destinul popoarelor și al națiunilor, destinul lor individual până la urma, se hotarăste pe baza unor ratiuni strategice si economice, uneori cu o totală lipsa de considerație față de milioanele de vieți sau fata de drepturile lor fundamentale care sunt calcate in picioare.
Da, lumea reală este nedreaptă, sălbatică, iar viața omului de rând, victima convenabilă, este subordonată unor interese mai importante.
Dar în această lume așa nedreaptă încă exista oameni cu suflet bun, idealiști care cred și luptă în fiecare zi pentru o lume mai bună. Iar atitudinea cea mai indicată e vigilența, implicarea și mai ales doză de neîncredere care te determină să îți pui întrebări și să nu mai accepți decupaje de realitate.
Aș vrea să cred ca Europa nu uită de unde a plecat această criză, cetățenii europeni, forțați să își limiteze libertatea de circulație, să nu se lase seduși de imaginile din care solidaritatea răsare din fotografii în care subiecții zâmbesc din spatele măștilor de protecție.
Acest text este opinie proprie