Arestarea lui Cesare Battisti și schizofrenia stângii când vine vorba de proprii ei criminali

L-ați văzut sau nu, Battisti a coborât surâzător din avion. După 37 de ani de când a evadat și a fugit din Italia, acest criminal comunist cu 4 vieți luate pe răboj a fost reîncarcerat în Sardenia unde va sta în izolare primele 6 luni dintr-o condamnare pe viață care nu se știe cât o să țină. Condamnarea nu viața.

Battisti a fost arestat de agenți interpol italieni în Bolivia unde se refugiase de frica lui Bolsonaro, Jair fiind mai hâtru decât Lula, care a refuzat să îl deporteze pe Cesare Battisti în Italia, ba chiar i-a acordat și drept de ședere permanentă pe motiv că cele patru crime – doi polițiști, un măcelar și un bijutier – sunt deja prescrise după legea braziliană.

Stânga italiană – ce a mai rămas din ea – a explodat la sunetul dopurilor de șampanie dar și la declarațiile lui Salvini că Battisti va “putrezi” în închisoare.

Este nedemn de un membru al guvernului să vorbească de putrezire în închisoare, au spus ei și imediat au apărut replicile.

În primul rând unii au arărat că faimoși condamnați pe viață au ieșit după 20 de ani sau chiar mai puțin și acum sunt liberi să își bea cafeaua la Piazza Navona, mulțumită, grație, datorită reformelor în justiție patronate de centru-stânga italiană!

S-a amintit de un caz de criminal care a omorât tot patru persoane printre care un copil de 2 ani și care este liber ca pasărea cerului, eliberat înainte de termen după 15 ani! Sentința inițială fusese de 30, echivalentul unei închisori pe viață, din care primise 20, 5 fiindu-i suspendați pe motiv de bună purtare.

Dacă nu ar fi evadat Battisti era deja liber, spun cei care răspund stângii. Dar mai spun și altceva, că dacă nu era acest cuplu de forțe, Salvini în Italia și Bolsonaro în Brazilia, Cesare Battisti ar fi fost încă liber pe plajă la Copacabana.

Și stânga italiană, social democrații, nu îi pot contrazice pentru că din 1981 și până acum, atunci când au avut pârghiile în mână nu au făcut nimic pentru aducerea, în închisoarea unde îi e locul.

Ce e și mai enervant pentru stânga este că acest criminal comunist a trăit bine mersi în Franța până în 2002 sub aripa ocrotitoare a lui Mitterand. S-a căsătorit, a avut chiar și doi copii. Și le-a râs italienilor în față. Socialismul a avut grijă de el.

Ajungem astfel la dubla măsură cu care stânga judecă și care măsură este responsabilă de ascensiunea dreptei și a extremei drepte.

Grupul terorist al lui Battisti se chema Proletarii Înarmați pentru Comunism, nu Asociația pentru Comunism din Italia, ori stânga nu s-a delimitat niciodată cu fermitate de asemenea apropieri, nu a încercat să îi pedepsească, ba chiar a cultivat simbolul criminalului întruchipat în Che Guevara, care luptă și face crime bune pentru ideea care îi animă pe toți.

Nu au spus-o clar dar au dat de înțeles, prin refuzul lor de a-l aduce să își ispășească pedeapsa, că omorând doi polițiști Battisti a făcut cauzei un bine.

Nici la noi oamenii de stânga nu s-au delimitat de crimele comunismului. Comunismul nostru nu a fost comunism adevărat, comuniștii nu au de ce să își ceară scuze, spun ei. Doar nazismul a fost nazism adevărat deci e interzis să facem aplologia acestei ideologii.

Această schizofrenie și dialectică poate aduce voturi și ține niște tineri spălați pe creier cu noua ideologie de stânga, politically corect, dar, la nivelul omului simplu pentru care o crimă e o crimă și pentru care nu există cauză justă care să justifice un omor, schizofrenia stângii de a nu-și recunoaște greșelile și de a nu-și pedepsi proprii ei criminali aduce masele mai aproape de populism și de extrema dreaptă.

În Italia Salvini este azi un erou. A făcut ce alții nu au reușit în peste 30 de ani și nici măcar nu este nazist pe față. Chiar și pentru cei pentru care amintirea legilor rasiale provoacă oroare, Salvini este un moderat, un frecventabil.

Și toate astea mulțumită stângii care nu l-a pus la zid pe Mitterand că a adăpostit un terorist, pentru că teroristul era de-al lor, era de soi bun, și când s-au întâlnit cu Lula au discutat de orice altceva nu de aducerea acasă, în închisoare a lui Battisti.

Care nu trebuia deranjat pentru că se căsătorise cu o braziliancă și avea și copil mic, ce dacă a omorât oameni în Italia, i-a omorât în anii 70 când și teroriștii de dreapta omorau oameni…

Până se dumirește stânga că Salvini și Bolsonaro au înscris un gol cu poarta goală aceștia vor mai puncta. Pentru că sunt singurii care vorbesc despre lucruri pe placul alegătorilor.

La fel ca în America unde, dacă o nulitate ca Cortez ar cere public să fie oprite fluxurile de imigranți clandestini, fluxuri care alimentează mafia specializată în traficul uman, Trump ar fi deja istorie. Dar nu o face și îl lasă pe țeastă-portocalie să monopolizeze această temă pentru că tema pute.

Pute dar nu pentru toată lumea.