Am râs de Uraganul Gabriela, ne vom mușca pumnii la Cutremurul Merge-Și-Așa!

De Uraganul Gabriela am scăpat cu bine, orașul a fost paralizat de un trafic infernal, de accidente între bolizi ai unor oameni nevricoși și de ”toaletarea” copacilor pe ultima sută de metri, în zone de mare interes, cum e Kiseleff, unde nu știu câtă nevoie era, ignorându-se altele, cum e zona Academiei de Poliție, cu mulți copaci uscați complet și total ignorați de primărița care trece pe lângă ei zilnic când se duce acasă în Voluntari.

Nu-i nimic, vine Cutremurul Merge-Și-Așa și mulți vom plânge în pumni în timp ce oamenii care ne conduc, încrengătura pesedist-securistă vor plânge probabil crocodilicește la televizor și vor ridica din umeri cum că sistemul nu i-a lăsat să își facă treaba.

Am citit că la recentul cutremur din Mexic a căzut o școală peste copii. Oare și la noi o să cadă una? Dacă da, care? Unde? Oare va fi copilul meu în ea? Sau copilul tău? Copiii lor merg la școli particulare, vor fi OK, nu vă îngrijorați!

Sau s-ar putea să cadă mai multe! Cine știe? Mai ales că România seamănă, conform unui prieten american, cu Mexicul: ”da, îmi place aici, îmi aduce aminte de zonele mai sărace din Mexic” am încheiat citatul. Nu de zonele prospere, să fie clar.

Și, cum toți am auzit de vile, case, pavaje făcute cu ”ciment din șantier” și cum toți știm cât se fura pe vremea lui Ceașcă și bănuim cât se fură acum, haideți să ne închipuim că blocurule în care stăm sau școlile în care ne trimitem copiii nu sunt chiar atât de sigure cum vor EI să ne facem să credem.

Uitați-vă puțin la fotografia de mai sus. Am facut-o astăzi, deși am vrut să o fac atunci când blocul era mai mic. Observați cum fierul beton e atât de subțire că nu își poate susține propria greutate? Nu sunt specialist, dar ochiometric mă uit și mă ia groaza, în ciuda a ceea ce spun unii prieteni că ”tot ce se proiectează în România este supradimensionat”, deci sigur.

AFP PHOTO / Yoshikazu TSUNO / AFP PHOTO / YOSHIKAZU TSUNO

Uitați că în Japonia clădirile se fac ori cu șine metalice care se îmbracă în fier beton și apoi se toarnă beton în jur, ori cu fier beton gros cât mâna. Uitați două fotografii și găsiți diferențele. Și la Cutremurul Merge-Și-Așa să nu ziceți că nu v-am spus!

PS. Dacă doriți să trăiți rugați-vă de cei care vă conduc să nu mai bage bani în pensii și în bugetari și să deblocheze investițiile în infrastructură, să reconstruiască – nu zic să repare – școlile vechi și periculoase, spitalele infecte și să deblocheze orașele de mașinile parcate pe stradă! La un seism urmat de distrugeri mașinile parcate aiurea vor împiedica salvarea celor care vor fi între viață și moarte din mila Domnului și din pricina celor care vă conduc!