Nu-i lăsați pe copii să abandoneze școala! Implicați-vă!

Oameni buni, anual peste 100.000 de copii abandonează școala! Tot anual în România se nasc 170.000 de copii! Asta înseamnă că mai mult de jumătate din fiecare generație abandonează școala! Asta este o crimă! România dispare în ritmul acesta! Toate energiile și toți banii noștri trebuie canalizați spre prevenirea abandonului școlar!
Acum să vă spun o poveste. Știți cum emigranții evrei din America au reușit să pună semnul egal între această comunitate și succes? Nelăsând nici un copil să abandoneze școala! Copiii din cele mai săraci familii au fost ajutați de comunitate să meargă la cele mai bune licee și universități! Cu burse, cu bani, cu job-uri pentru părinți! Și din familii cu 5-6 copii, cu un tată care era mecanic sau instalator sau spălător de vase și mamă casnică, au ieșit doi ingineri, doi doctori, un avocat, etc. Pe banii comunității! Și acești copii ajunși adulți de succes ajută la rândul lor comunitatea! Nici o altă comunitate etnică sau religioasă nu a procedat la fel. De aceea nici o altă comunitate din SUA nu este la fel de prosperă.
Chiar nu putem învăța nimic din asta? Sunt sigur că doar din liminițele de Crăciun pe care le pun pe stâlpi satele și comunele am putea reduce abandonul școlar cu 10%. Sunt sigur că din ”Zilele orașului” organizate chiar peste tot am putea reduce abandonul școlar cu încă 20-30%! Asta ar trebui să fie preocuparea centrală a tuturor primăriilor! Și ai tuturor oamenilor bogați, mai ales cei care s-au îmbogățit pe spatele comunităților!
Când murim va conta mai mult cât bine am lăsat în urmă decât cât rău am făcut! Trezirea, dacă mai vreți să aveți viitor!
Avem comunitatea extrem de mare de oameni care trăiesc în sărăcie absolută! Foarte mulți dintre ei sunt romi! Majoritatea copiilor lor abandonează școala sau termină pe brânci. Dacă toați ne-am implica cu timp și bani, peste 22 de ani, copiii care se nasc acum vor avea diplome de studii superioare! Unii vor fi doctori, alții avocați, alții ingineri agricoli, etc. Nu credeți că ar fi frumos? Dacă nu vă implicați, unii, nu toți, vor fi violatori, unii, nu toți, vor fi criminali, alții hoți. Majoritatea lucrători cu ziua, săraci, fără șansa de a face CEVA pentru voi, pentru comunitate, pentru România!
Știu că nu îi puteți salva de la abandonul școlar pe toți, în același timp, dar fiecare trebuie să înceapă cu măcar unul!