Elena Trisciuc

Elena s-a născut pe data de 16 mai 1987 . Este din satul Raşca comuna Moldoviţa judeţul Suceava, stabilită în Italia, Torino. Elena este mândră că are mereu familia aproape şi că face parte dintr-o familie numeroasă în total fiind trei surori şi cinci fraţi. În afara faptului că sunt mereu aproape de ea şi o încurajează, sunt şi un bun exemplu de viaţă pentru ea. Un bun exeplu pentru Elena sunt şi Doamnele Suada Agachi şi Niculina Gheorghiţă, ambele fiind de meserie psihologi.  Promovează portul şi tradiţia românească făcând parte din ansamblul de das popular „ De la bătrâni cetire” Este angajată la un Restaurant  din Torino şi studiază practicând  terapia Bowen.

Despre care declară: „Terapia Bowen este simplă şi delicată, folositoare pentru dezechilibrul existent în organism. Tehnica Bowen este o formula unica de re-echilibrare neuro-musculara. Lucreaza atat prin sistemul nervos, la nivel structural si muscular, cat si prin sistemul circulator si limfatic. Este recunoscuta pentru eficienta sa in tratarea afectiunilor interne si reducerea duratei convalescentei. Terapia Bowen şi-a dovedit eficacitatea în tratarea unei varietăţi de afecţiuni cronice, inclusiv  de  ordin i ntern  precum constipaţia,  tulburări  uro-renale sau  digestive. Un efect surprinzător se înregistrează de asemenea în cazurile accidentărilor survenite în timpul unor activităţi sportive, precum întinderi, accidentări ale genunchiului, gleznelor, ale umărului etc … « Povestind despre această terapie ideea Elenei este de a aduce la cunoştinţă personelor care cred în terapiile alternative şi această terapie, numită Bowen.

Trebuie menţionat faptul că în 2015 Guvernul Australiei a publicat un document despre terapiile alternative pentru a determina dacă aceste servicii ar putea fi acoperite de asigurarea medicală. Terapia Bowen a fost evaluată astfel ca neavând nici o evidenţă clară în ceea ce priveşte efectivitatea, aşa că a fost pusă pe lista tratamentelor îndoielnice.

Adriana Petroj