”De ce angajații statului român se comportă cu cetățenii dușmănos?”

Funcționarii statului român se comportă dușmănos și ostil cu cetățenii. De ce?

”Ana, o tânără româncă angajată ca ospătar la un hotel din Cipru, descoperă că are o tumoare pe creier. În Cipru medicii ajung la concluzia că nu o pot opera, dar se interesează şi îi găsesc o clinică în Germania, care ar putea s-o opereze pentru 40.000 euro. Statul cipriot pune 33.000 euro, tânăra restul (a se reține că tânăra nu are cetățenie cipriotă, ci doar rezidență).

Accepta, bineînțeles. Trebuie să ajungă în Germania pe 26 octombrie, dar nu are avion decât pe 24 şi nu are unde să stea în acest interval. Sună la ambasada României în Cipru – poate o pot ajuta ei cu o rezervare. I se răspunde că ei nu se ocupă de acte caritabile. Sună apoi la ambasada Ciprului în Germania. Peste câteva ore, un funcționar cipriot o sună înapoi şi o anunță că i-a rezervat o cameră la hotelul cutare.

În Germania o operează un neurochirurg cipriot stabilit acolo. Anestezistul este din Somalia. Îi bagă în perfuzii ceva pentru calmare. Între timp, stă de vorbă cu ea în engleză şi îi povesteşte că provine dintr-o familie foarte săracă, a ajuns în Germania printr-o organizație filantropică, e aici de 20 de ani. Ana adoarme. Operația a durat 7 ore şi a reuşit”.

Povestea e adevărată, doar numele tinerei este altul. Intâmplarea e de acum 6 ani. (preluat pînă aici de la Marcelina Popa)

Este a nu știu câta postare cu cazuri similare. Spuneți-mi vă rog părerea voastră. De ce credeți că angajații statului român se comportă cu cetățenii români în acest mod dușmănos? Se acceptă și se încurajează teorii ale conspirației (oricum nu cred că cineva poate face demonstrații beton).

Calin Dan Morar Mi-a furat careva actele in Germania. Ambasada a zis ca nu e interesată, m-au indrumat catre consulatul din Bonn. Atata ca furasera si banii si nu puteam ajunge la Bonn din aeroport. Pe jos imi lua trei zile. Merg la politia aeroportului, de frontiera, cu biletul de avion si singurul act ramas, carnetul de sofer. Politistul spune: daca consulatul ne da un fax ca actul e ok si veritabil, fac o excepție si va urc in avion.
Ghici ce a zis consulatul!
Hai ca va ajut: nu vrem. De ce? intreb. Ca e ora 5 si nu mai lucrăm azi. Pai e o urgenta, se numeaste asistenta consulara! ma arunc io ca prostul. Desteapta din consulat imi spune, amabila: Nu confirm nimic si asistenta consulara e in capul tau, eu reprezint statul, nu pe fistecare tampit care isi lasa furate actele ca prostul. Si a inchis!
Am obtinut asistenta consulara de la: un taximetrist caruia i-am zis ca ii platesc online cand ajung acasa. A acceptat. De la hotel, unde am rugat directorul sa accepte sa achit peste trei zile. A acceptat si am dormit si plecat fara sa platesc, am platit după ce am ajuns acasa. Si de la DHL care mi-a adus rapid pasaportul. Si de la compania Lufthansa , care a inteles situatia si a mutat rezervarea cu 10 minute inainte sa plece avionul.
Am mai primit asistenta si ajutor de la un receptionist in Frankfurt, la alt hotel, care a chemat politia cand completam hartia de cazare ca sunt suspect si fur scrumiere sau asa ceva. Bun, recepționerul era din Slatina de felul lui.

Monica Popovici Chiar acum sunt in Germania. Am nevoie de transfuzii de sânge la fiecare doua luni. Nu le pot face in România. Am încercat. A fost imposibil sa le fac. Ma urc în avion și vin in Germania, la fiecare două luni. In România îmi plătesc asigurările de sănătate. In Germania plătesc toate serviciile medicale. Halal.

Florin Grancea Pentru alte state fiecare cetățean este prețios. Este atît d eprețios încît se știe cîți bani valorează acest cetățean pentru tară, pînă la moarte, dar și după, prin copiii și nepoții săi. Dacă un cetățean moare nu numai că nu mai produce nimic, dar și apropiații lui încep să producă mai puțin, să aibă nevoie de asistență. De aceea statele civilizate nu se dau în lături de la nimic pentru salvarea fiecărui cetățean în parte, oricît ar costa. Pentru că indiferent de cît ar costa, statul, prin salvarea acelui om este tot timpul în avantaj. Chiar cînd nu pare, transmite un mesaj: cu noi ești în sigurantă, nu emigra, muncește, fii fericit, ai o parașută dacă ți se întîmplă ceva. Statele terminate și necivilizate nu dau doi bani pe viața unui om pentru că NU sunt state! Sunt niște organizații în care nu tuturor poate să le fie bine. Se împart între ei și slugile lor. Moartea unei slugi nu înseamnă nimic Pentru că o slugă transformată în cetățean e un pericol pentru un stat făcut pentru stăpînii de slugi. Cu cetățeni fericiți ei nu ar avea ce stăpîni!

Κρισ Εσκου Despre Cipru am văzut un film independent ce are la bază experiența unui preot român ce a locuit acolo o perioadă. În film o femeie, victimă a traficanților de carne vie, ce a crezut că semnează un contract de muncă în Cipru cade direct în mâinile proxeneților. La un moment dat reușește să scape și fuge la ambasada Romaniei. Acolo după ce este ascultată, este pusă să aștepte într-o cameră. Bineînțeles că după ceva timp vine proxenetul, chemat de personalul ambasadei și o ia înapoi. Foarte interesantă este și povestea construirii unei biserici ortodoxe române de către români fără nici un ajutor de la BOR și felul în care reprezentanții patriarhiei încearcă să-l convingă pe preot să permită ciumei roșii să-și facă campanie în biserică.
De povestesc asta? Pentru că asta fac toate ambasadele și consulatele românești. Sunt pe mâna cu clanurile interlope și firmele de traficare a forței de muncă în occident.

Gabriel Petrescu Se comportă așa pt că statul român are o agendă paralelă cu interesele cetățenilor români, fiind un stat de ocupație, urmaș al aparatului de ocupație sovietică după război. Reformarea acestui aparat a fost ratată la revoluție, iar în timpul scurs până acum el s-a consolidat suferind diverse mutații, ca o tumoare. Pe conspirație am răspuns, na.

Ofelia Kamp pentru ca ei nu sunt angajati ai statului roman, ci sinecurile hotilor de la guvernare; sunt rubedenii, iubite si obligatiile celor de la partid, care au prins un post caldut si banos ce nu necesita munc; o sinecura; sunt, in proportie de 99%, niste imbecili notorii, care habar n-au pentru ce sunt acolo… Acum cativa ani, daca voiam sa ma imbolnavesc de nervi, trebuia sa incerc sa sun la Ambasada Romana de la Haga, sau la Tarom… In ’90 m-am inregistrat la ambasada, cu adresa, telefon, date; m-am oferit sa-i ajut, sa modernizez (pe banii mei) sectia consulara, care arata la data aia ca o grota mioritica cu mobilier socialist jerpelit, stergare populare jegoase, poze agatate in cui cu snur tricolor, fara clanta, bec, sapun si hartie igienica la toaleta… M-am oferit sa-i ajut cu organizarea (si nu numai), pentru ziua nationala. Sa nu credeti c-as fi primit vreodata, in 30 de ani, o invitatie la „ziua nationala”; si nu mi-am schimbat nici nr.de telefon, nici adresa…
Anna Gadiuta Cultură organizațională foarte puternică. Ar mai fi o șansă dacă toate instituțiile statului ar fi desființate și reînființate. E ca la spitale, după un anumit număr de ani de totalitarism colcăie nosocomialele în pereți și trebuie să faci spital nou.
Tibor Tivadar Kui Eu nu vad nimic de neinteles…in ultimele 28 de ani cetateanul roman a contat numai si numai ca si sursa taxelor si impozitelor..asta e statul si asta suntem noi. Ganditi-va bine cat si cum cedati statului din veniturile voastre.