Taximetristii sunt imbracati ca golanii: avem nevoie de o noua lege a taximetriei!

Imaginea de "baieti rai", tatuajele si lanturile la vedere abuzeaza clientii.

In fata Teatrului National, din taxi in taxi.

– Pana la Piata 1 Mai, va rog.

Nu se poate. E prea aproape. Ma retrag spre Drumul Taberei. Doar spre Titan. Etc. O cursa de sase lei cu un patru lei in plus bacsis nu e atractiva. Dar ea e obisnuita si insista.

– De unde sunteti? O intreaba taximetristul pe care il descrie „tatuat, cu lanturi si baiat rau”.

– Din Japonia.

– Urcati. Va duc eu, va costa 20 de lei.

– Cum stabiliti pretul, in functie de nationalitatea clientului?

– Bineinteles. La voi sunt alte salarii, va puteti permite.

– Atunci trebuia sa spun ca sunt din China, ca sa platesc un pret corect?

– Nu, daca imi spuneati China, nu va luam. Chinezii negociaza prea mult, spui un pret, ei spun altul, lasi putin, ei vor sa lasi mai mult, e o pierdere de timp. Nu iau chinezi.

In cateva minute ajunge acasa. Plateste 20 de lei fara sa stie cat a costat cursa. Aparatul nu a fost pus, ANAF-ul hinghereste doar contribuabilii de buna credinta. Mafiotii nu sunt deranjati.

Bine ati venit in Romania lui 2016, un vector de progres si civilizatie… in Balcani:)

Povestea de mai sus este reala si s-a intamplat acum doua zile! Si astazi, la protestul RCA din Piata Victoriei, am vazut o groaza de taximetristi protestand. Si am constatat ca avem nevoie de o noua lege a taximetriei, pentru ca golanul din spatele volanului este, fie ca vrea el sau nu, un servitor public! Adica face un serviciu publicului si un serviciu nu se face in bermude, in slapi, in maieu, cu tatuaje si lanturi expuse si mirosind a transpiratie ca sa intimideze clientul. Pantofi din piele, pantaloni negri, camasa alba si cravata este tot ce vreau de la ei. Si da, as da 20 de lei pe cursa amintita, pe chitanta, fara bacsis. Si masinile sa fie neaparat Mercedes C class, echivalentul toyotelor Crown folosite ca taxi in Japonia! Pentru ca si in Japonia, pentru o cursa echivalenta, tot cam acolo se plateste.

Ca sa va lamuriti, mai ales ca o poza face cat o mie de cuvinte, uitati cum arata taximetristii din Bucuresti si cum arata cei din Japonia. Daca e sa ne comparam cu ei, sa fim smecheri pana la capat!

img_0284

Azi de dimineata la 8:19, putin frigut, vedeti ca au renuntat la uniforma, adica la maieul traditional si unul, mai liberal si-a pus chiar pantaloni lungi! Uau!

taxijapan

Taximetristi „de la tara”, nu au chipiu ca cei din Tokyo. manusi albe isi pun cand conduc.

taxi-two

Taximetrist din Tokyo. Cand este canicula jacheta nu e obligatorie, pantalonii lungi de stofa, pantofii de piele, cravata, chipiul si manusile albe, da!

Observati si imbracamintea scaunelor! Si cele din spate si cele din fata sunt imbracate in huse de matase alba cu dantela. Se schimba uneori zilnic, in functie de sezon, numarul de clienti transportati, etc. Husele tetierelor se schimba in schimb zilnic.

Concluzia? Vreti preturi ca in Japonia? Hai sa ridicam prin lege standardele pana le aliniem cu cele din Japonia! Si sa incepem cu „uniforma” taximetristilor, pliz! Sa isi piarda automat licenta daca nu e imbracat cu pantalon de stofa neagra, camasa alba si cravata!