Cu toții suntem jurnaliști!

  Cu toții suntem jurnaliști! Scrie! Felul în care vezi tu realitatea este unic! A patra putere în stat ești tu! Participă! Vino! Contactează-ne, cere-ți legitimația de presă și contribuie la salvarea acestei țări. Nu costă nimic, doar timp. Nu-l pierde aiurea pe Facebook! Fă ceva util!

  Fii eroul local de care oamenii au nevoie. Ceea ce se întâmplă în orașul tău, în satul tău, în cătunul tău este important pentru noi toți. Dacă o singură unghie ne doare pentru că este infectată, pentru noi e important. Tot așa și în jurnalism este important să cunoaștem toate infecțiile locale, nu doar cele de la cap.

  Jurnalismul înseamnă adevăr și acuratețe. Poate că este dificil să găsești adevarul absolut, dar prezentând faptele în mod curat, onest, jurnalistul/a poate să ne apropie de adevărul gol-goluț pe care unii vor să îl ascundă.
  Jurnalismul înseamnă deci, corectitudine și imparțialitate. Pentru asta jurnalismul are nevoie de oameni independenți, nemanipulabili, de adevărați jurnaliști, care pot rămâne independenți cât timp publică pe o platformă necontrolată nici politic, nici economic.
  Deși un/o jurnalist/ă independent poate teoretic să publice orice, trebuie să se gândească la rezultatul acțiunilor sale. Nu trebuie să incite la ură, nici să manipuleze. Informația pură este ceea ce se așteaptă de la el/ea, așa că jurnalistul/a este responsabil/ă de ceea ce scrie. Pentru asta jurnalismul înseamnă și umanism și responsabilitate.

  Poți fi oare jurnalistul pe care îl așteptăm? Nu trebuie decât să ne contactezi. Avem nevoie de o fotografie recentă și de un act de identitate scanat. Trebuie să îți verificăm identitatea și adresa la care locuiești, pentru că nu dorim să lăsăm postaci anonimi să ne infecteze platforma. Pentru asta vei primi prin poștă legitimația de presă și codul de activare al contului tău de jurnalist O, Ziarul Meu. Din acest moment vei putea să ne trimiți știri locale, interviuri cu oameni care merită să fie auziți, anchete.

  NU PUBLICĂM ȘTIRI DESPRE CEEA CE ZIC POLITICIENII!
  Descurajăm și știrile despre tăierile de panglici si mărețele realizări ale primarilor din banii publici. Unde aceste realizări se fac însă în condiții vitrege, unde comunitatea locală pune umărul și unde nu există firme de casă care să sifoneze banii, vom publica articole și interviuri fluviu cu oamenii care ne fac cinste.
  Nu publicăm articole de opinie. Opinie publică toți ceilalți, toți suntem buni să ne dăm cu părerea, dar țara nu are nevoie de opinii, ci de știri! Cu cât vom avea mai multe și mai corecte, cititorii noștri vor ști să își folosească inteligența în deciziile pe care le iau zi de zi. Oamenii nu au nevoie de gânduri preambalate.

  Pe scurt, nu lingem curul nimanui!

  Acceptăm articole informative pe orice temă, interviuri și anchete, scrise cu diacritice, în orice format.

  O, Ziarul Meu! nu încearcă să inventeze apa caldă și nici să pună coada la prună. În 2000, în plină campanie de cenzură a presei în Coreea de Sud, în fața unei campanii electorale care trebuia câștigată de cine trebuie, cam pe la 22 februarie, dimineața, când crăpau pietrele de ger, Oh Yeon Ho înființa OhmyNews.com, un portal de știri scrise de cetățeni și care avea să schimbe din temelii societatea coreană.
  Dând voce zecilor de mii de cetățeni care au devenit peste noapte reporteri, Oh Yeon Ho a inundat câmpul manipulărilor politice, al articolelor plătite, opiniilor cumpărate cu o mare de articole informative, interesante, actuale, care au ajutat cetațenii să înțeleagă mai bine nu doar starea țării ci și interesele obscure din spatele campaniei electorale. Un cetațean informat corect nu poate fi manipulat, spre disperarea politicienilor și a altor păpușari, așa că, neașteptat, chalangerul Roh Moo-hyun a câștigat alegerile.
  O, Ziarul Meu apare deci atât ca un tribut adus lui Oh cât și ca o speranță că putem coagula în jurul ideii de jurnalism făcut bine, de mii de cetățeni care vor să devină parte a familiei noastre cu care vom schimba România în bine!