Cum să-ți spun ”Odihnește-te-n pace”?

Cecilia lucrând ca voluntar la o casă comunitară în Japonia. Nici o altă fotografie nu ar arata-o mai bine!

Am cunoscut-o pe Cecilia pe facebook. Doar pe facebook, din păcate! E studentă în Japonia, la Tsukuba și are o vitalitate care mă face să doresc să devin un om mai bun.

Puțini ”sempai” au ce învăța de la ”kohaii” lor, iar eu am fost unul dintre cei care au beneficiat de forța Ceciliei. Văzându-i ușurința cu care merge în zone de conflict pentru a studia, ușurința cu care se implică în proiecte de strângere de fonduri pentru a salva viața unui copil sau a altuia, ușurința cu care pune mâna pe mistrie pentru a ajuta la construirea unei case pentru alții, ușurința cu care, în câteva cuvinte măiestrite, se plasa întotdeauna pe facebook de partea binelui, am avut de învățat cât nu am învățat de la altcineva.

Aceasta este Cecilia Ioana la timpul prezent! Cum să-ți spun, Cecilia, ”Odihnește-te-n pace”, când tu nu ai avut niciodată odihnă?

Am aflat de moartea ta, despre care aflu că este investigată de poliție, dintr-o postare pe facebook care mă invita la un memorial. Mi-au trebuit minute bune să înțeleg că nu mai ești, că totul nu e o glumă sinistă ci realitatea pe care nu o putem schimba.

35 de ani neîmpliniți, Engleză, Franceză, Rusă, Japoneză… Un pic din viitorul României s-a stins cu tine! Brașovul tău iubit ar trebui să-și coboare steagurile în bernă!