Salată de paste și curcan cu sos guacamole destructurat

 

…destructurat pentru ca rosiile le adaugam la salata separat, ca ingredient in sine, nu ca si componenta a sosului guacamole…aminteste usor de Mexic dar una peste alta rezulta o reteta fusion inspirata…

sper sa va incante ideea mea…e o salata completa, poate reprezenta foarte bine un pranz sau o cina, avand in ea carbohidrati, proteine, vegetale etc

salata de paste, am observat cu surprindere ca in Romania nimeni nu stie/mananca/a auzit de, e o varianta de vara la pastele traditionale calde si scaldate in sosuri si condimente complexe

cantitatile, ca la orice salata, sint aproximative

2 portii:

150-200 g paste scurte
2 rosii mari
100 g piept de curcan/pulpa taiata subtire
1 avocado copt bine
1/2  ceapa rosie
2-3 linguri ulei de porumb sau altul
2 linguri suc de lamaie
sare, piper, patrunjel verde tocat marunt
seminte black onion (Nigella sativa – merge si fara, dar cu ele e cu totul altceva, se gaseste in magazinele etnice)

pregatirea e simpla si rapida:

1. fierbeti pastele asa
2. coaceti felia de carne de curcan pe grill
3. taiati ceapa felii cat mai subtiri si in timp ce pregatiti restul ingredientelor, o tineti in apa cu otet juma-juma la marinat, isi va pierde din tarie, pastrand doar aroma

ordinea ingredientelor in alcatuirea salatei:

* maruntiti cat mai bine pulpa de avocado, de preferat cu o furculita, neomoganizand-o complet. cand  o maruntiti, adaugati sare, piper, ulei si suc de lamaie:

* adaugati pastele fierte, scurse si racite:

* apoi rosiile taiate mici:

* apoi ceapa marinata si scursa:

* carnea  coapta pe grill si taiata felii subtiri:

* patrunjelul, semintele de black onion, eventual completati cu sare, piper, ulei, dupa gust:

Rezultatul e de-a dreptul spectaculos. O salata de vara extrem de bine echilibrata, plecand de la clasicul sos guacamole si completand cu paste, in locul painii, si cu ceva proteine animale, pentru  a crea un main course.