Chuka-soba: deliciosii taietei japonezi in stil chinezesc

Pentru doua portii:

100 g muschi tiganimg_0171esc taiat julienne

2 castraveti taiati julienne

2 rosii mici, fara lichidul de vegetatie, taiate julienne

omleta in stil japonez (facuta ca o clatita) taiata julenne

sos din doua linguri sos de soia, o lingura de otet de orez sau de vin alb*, doua lingurite rase de zahar, o lingurita de ulei de susan asiatic (este stors din seminte prajite de susan, are o culoare castanie, nu confundati cu uleiul de susan occidental, stors din seminte crude).

200 grame de taietei sau spaghete (puteti folosi taietei chinezesti daca puteti trece cu vederea ca sunt facuti in China)

Procedura este simpla, fierbeti pastele si apoi le strecurati spalandu-le in mod repetat cu apa rece, pana cand sunt reci. Le asezati in farfurii si aranjati rosiile, castravetii, muschiul tiganesc si omleta la fel ca in fotografie. Turnati in mod egal si uniform sosul peste tot.

Pofta buna!

Va recomandam aceste paste doar daca va este cald pentru ca dupa ce le mancati vi se va face frig! Pregatiti-le cu incredere pentru sefi si dusmani, iarna si pentru prieteni, vara!

___________

*sau zeama de lamaie pentru cine nu sufera otetul.